Un studiu CreditInfo confirmă: IMM cu capital românesc susțin economia României

Un studiu CreditInfo confirmă: IMM cu capital românesc susțin economia României

aurimas-kacinskasCompaniile cu capital românesc susţin economia României şi reprezintă o majoritate covârșitoare, 91%, atunci când vine vorba de companii profitabile și considerate de încredere, se arată într-un studiu CreditInfo, companie specializată în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial. În top se mai află, în ordine, firme cu capital italienesc (1.76%), german (1.34%), unguresc (0.63%), francez (0.59%), austriac (0.55%), olandez (0.49%) și cipriot (0.38%).
Potrivit studiului citat, cele mai multe companii profitabile și considerate de încredere, 7.359, au o vechime de 24 de ani în piață. Aproape 6.500 de companii relativ noi, cu o vechime de 3 ani în piață, îndeplinesc criteriile de profitabilitate și sunt considerate de încredere. Cele mai multe firme profitabile și considerate de încredere sunt IMM-urile (63%).
„Studiul nostru demonstrează încă o dată faptul ca IMM-urile reprezintă motorul economiei românești. Acest segment reprezintă 99,03% dintre companiile profitabile și considerate de încredere. Din respect pentru ele, acordăm pentru al doilea an certificatul Strongest in Romania. Este modul nostru de a le recunoaște meritele și de a le oferi susținere într-o dezvoltare durabilă”, a declarat Aurimas Kacinskas, Director General Creditinfo România.
Firmele din domeniul transportului rutier și de mărfuri sunt cele mai profitabile și de încredere
Domeniile de activitate în care activează aceste companii sunt transportul rutier și de mărfuri (5,01%), urmat de comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate (3.45%), construcțiile (3.37%), contabilitate și audit (2.95%), respectiv consultanța pentru afaceri și management (2.90%).
Peste 600.000 de companii înregistrate în România au cifre de afaceri de sub 10 milioane de euro. Doar 10,25% dintre acestea sunt considerate de încredere și profitabile. În ceea ce privește firmele cu cifre de afaceri mari, de peste 50 de milioane de euro, în România sunt înregistrate 556 companii de asemenea nivel. Dintre acestea, doar 46% sunt considerate de încredere și profitabile.
O cincime din firmele profitabile din România se află în București (adică 14.164 de firme, reprezentând 20.24%). Aici sunt înregistrate și cele mai multe firme din țară (266.635 de firme). În clasament urmează județele Cluj (4.019 firme – 5.74%), Timiș (3.307 firme – 4.73%), Brașov (2.675 de firme – 3.82%) și Constanța (2.576 de firme – 3.68%).
Certificatul Strongest este un proiect care a aparut acum 6 ani pe piață, sunt peste 15.000 de companii certificate la nivel european, 20 de criterii stricte de selecție aplicate privind indicatorii de solvabilitate. În țara noastră, proiectul Strongest în Romania este în anul al doilea de activitate și este marcă înregistrată la OSIM.
„Informația reprezintă cheia succesului unui business. Pentru a lua decizii eficiente este important să ai informații de afaceri, iar certificatul Strongest in Romania oferă credibilitate și o reputație bună pentru companie”, mai spune Aurimas Kacinskas.
CreditInfo România este un lider recunoscut în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial. Cu o experiență de peste 13 ani în piața din România, CreditInfo sprijină companiile în luarea unor decizii de credit informate.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0