Veniturile Zitec au crescut cu 28% în 2017, la 5 milioane de euro

Veniturile Zitec au crescut cu 28% în 2017, la 5 milioane de euro

Zitec, furnizor de soluții de afaceri, servicii digitale și produse tehnologice personalizate din România, a încheiat anul 2017 cu venituri de 5 milioane de euro, în creștere cu 28% față de rezultatele obținute în 2016. Compania mizează în 2018 pe același ritm de creștere.

Confirmarea trendului ascendent pe care se află compania românească a venit la începutul anului trecut, când Zitec a atras o investiție de peste 1,7 milioane de euro din partea eMAG. În 2017, Zitec și-a extins echipa, aceasta numărând în prezent peste 160 de specialiști în dezvoltare software și marketing digital și a deschis al doilea birou din România, la Brașov.

Anul 2017 a fost pentru Zitec și un an de investiții în produsele proprii: Regista.ro, o aplicație care asigură gestiunea electronică a registrului de intrări și ieșiri din organizații cu flux mare de documente, și o soluție inovativă de creștere a performanței echipelor ce va fi lansată în acest an. Cele mai multe proiecte dezvoltate de Zitec anul trecut au fost soluții software de automatizare a afacerilor, soluții online în zona Fintech, precum și soluții personalizate de e-commerce. De asemenea, serviciile diviziei de Digital Marketing au avut o creștere de peste 40% față de anul 2016, atrăgând 17 clienți noi în portofoliu.

Unul dintre cele mai notabile demersuri derulate de Zitec la nivel național în anul 2017 a fost programul intensiv de consultanță practică în online, dezvoltat în parteneriat cu Google, pentru antreprenori din București, Iași, Brașov și Constanța. Aceștia au beneficiat de sfaturi practice și consultanţă în digital de la experţi instruiți de Zitec în hub-urile regionale.

Anul 2017 a însemnat pentru noi o perioadă de dezvoltare continuă și creștere, atât la nivel de venituri, inclusiv prin accesări de granturi pentru produsele software proprii, cât și la nivel de echipă și portofoliu de clienți. Planurile noastre pentru anul 2018 se îndreaptă către investiții în propriile produse, dezvoltarea activității departamentului specializat în consultanță pentru accesarea de granturi pentru partenerii noștri, precum și pe mărirea portofoliului de soluții online în zona Fintech”, a declarat Alexandru Lăpușan (foto), CEO și fondator Zitec.

Peste 30% din veniturile companiei provin din proiecte externe, dezvoltate pentru partenerii din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Elveția, Italia sau Olanda. Clienții Zitec activează în industrii variate precum fintech, logistică sau e-commerce. Printre cei mai importanți clienți internaționali ai Zitec se numără The FundWorks, Sandton Capital, TechSoup Global, Amadeus, iELM, iar în România: SameDay Courier, PayU, Flanco, Depanero, Noriel, Prețuri Pentru Tine, InstantFactoring.com sau Network One Distribution.

Cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, precum și servicii de digital marketing.

Zitec este una dintre puţinele companii româneşti certificată Microsoft ISV Gold, Microsoft Cloud Gold, Amazon AWS Technology Partner și Google Cloud. Compania are, totodată, cel mai mare număr de specialiști certificați Zend (The PHP Company) din România.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0