Verdictul Curții de Apel București: Euroins rămâne fără autorizație de funcționare, ASF a procedat corect!

Verdictul Curții de Apel București: Euroins rămâne fără autorizație de funcționare, ASF a procedat corect!

Curtea de Apel București dă câștig de cauză Autorității de Supraveghere Financiare (A.S.F.) în conflictul juridic cu fostul lider al pieței de asigurări de răspundere civilă auto, EUROINS. A fost încă un episod în lungul șir de situații în care companii ajunse pe marginea prăpastiei din cauze de management propriu încearcă să arunce propriile eșecuri în spatele altora (în speța de față, entitatea de supraveghere). Din fericire instanțele de judecată au restabilit întotdeauna realitatea mai mult decât evidentă.
Revenind, prin hotărârea pronunțată astăzi, 27.04.2023, în dosarul nr. 2441/2/2023, Curtea de Apel București a respins, ca neîntemeiată, cererea Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. de suspendare a Deciziei A.S.F. nr. 242/17.03.2023, prin care Autoritatea a dispus retragerea autorizației de funcționare a societății, constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia. Prin hotărârea pronunțată, la acest moment, instanța confirmă legalitatea și temeinicia măsurilor luate de A.S.F. prin decizia contestată.
Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis, în data de 17 martie 2023, să retragă autorizația de funcționare a Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A., constatând indiciile stării de insolvență a companiei. Conform dispozițiilor art. 7 alin. (2) din O.U.G. nr. 93/2012, A.S.F. este singura autoritate în măsură să se pronunţe asupra considerentelor de oportunitate, a evaluărilor şi analizelor calitative care stau la baza emiterii actelor sale.
Soluția instanței poate fi consultată AICI.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0