Virgil Zahan, directorul general al Goldring, lansează platforma Finants.ro, un broker online de credite pentru IMM-uri și startup-uri

Virgil Zahan, directorul general al Goldring, lansează platforma Finants.ro, un broker online de credite pentru IMM-uri și startup-uri

Virgil Zahan, directorul general al Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri în termeni de listări de la Bursa de Valori Bucureşti, vine în sprijinul antreprenorilor români interesați de eficientizarea activității și lansează Finants.ro, platforma online de creditare dedicată IMM-urilor, primul One Stop Shop al surselor de finanțare. 

”Finants.ro va funcționa nu doar ca un broker online de credite pentru companii din zona IMM, inclusiv startup-uri, ci ca un veritabil One Stop Shop al surselor de finanțare de care au nevoie antreprenorii. Este soluția prin care ajutăm antreprenorii nu doar să primească cea mai potrivită finanțare, ci și să economisească timp, extrem de prețios pentru cei care conduc afaceri. Mai mult decât atât, platforma oferă, totodată, și un instrument de analiză financiară bazat pe date publice, un tool unde tu, antreprenor, poți să-ți compari indicatorii cu cei ai concurenților direcți și, mai relevant, cu benchmark-ul industriei în care activezi”, a declarat Virgil Zahan.

Finants.ro (www.finants.ro)  face matching-ul între solicitările clientului și ofertele de finanțare, un alt avantaj competitiv fiind dat de rapiditatea cu care solicitarea clientului ajunge la finanțatori și de modul transparent în care solicitantul poate alege varianta cea mai potrivită pentru el. 

Politica Finants.ro este “zero comision” pentru clienții care accesează serviciile de analiză financiară și partea de credite. Sursele de venit ale platformei sunt generate de lead-urile și comisionul încasat de la finanțatori, în momentul în care solicitarea de finanțare este onorată.

Finants.ro livrează finanțatorilor un sumar al rezultatelor financiare împreună cu un scoring de sănătate financiară, pentru a scurta timpul dintre analiza dosarului de finanțare și interesul manifestat pentru acordarea creditului. De asemenea, datele încărcate de antreprenori în platformă vor fi vizibile pentru acei ofertanți pe care i-a acceptat, nu va fi necesară trimiterea acelorași date la fiecare finanțatori potențiali.

Concret, scopul Finants.ro este să ajute antreprenorii să găsească finanțările potrivite pentru ei cât mai simplu și rapid și să economisească timp. În platformă, pe partea finanțatorilor, vor figura bănci, IFN-uri, firme de brokeraj, platforme de crowdfunding sau alți parteneri care-și doresc clienți și care, la rândul lor obțin avantaje, ofertându-și serviciile prin Finants. De asemenea, vor fi listate și finanțările nerambursabile disponibile pentru companii.

”Un antreprenor intră în aplicație și lansează o cerere de ofertă. Cererea este trimisă ofertanților care au în portofoliu produsul solicitat. În condițiile în care nu există oferte pentru solicitare, aplicantul este îndrumat către un alt produs apropiat sau se reține solicitarea acestuia până apar produse de finanțare care să acopere nevoia lui. În condițiile în care clientul este <<potențial eligibil>> și există oferte pentru solicitarea sa, acesta va putea alege finanțatorul preferat”, a explicat Virgil Zahan.

Echipa antreprenorului din Târgu-Mureș a adunat peste 10.000 de ore de muncă pentru acest proiect, la care a lucrat aproape patru ani și care are mai multe etape de dezvoltare atât în ceea ce privește zona de produse de creditare, cât și în ceea ce privește aria de funcționalități de analiză și educație financiară.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0