Visa devine prima reţea de plăţi globală care decontează tranzacţiile în USD Coin (USDC)

Visa devine prima reţea de plăţi globală care decontează tranzacţiile în USD Coin (USDC)

Visa anunţă o premieră importanta privind interconectarea monedelor digitale cu cele tradiţionale: utilizarea USD Coin (USDC), o monedă stabilă, cu o valoare legată de cea a dolarului american, pentru decontarea tranzacţiilor realizate cu Visa prin intermediul Ethereum – una dintre cel mai des utilizate platforme open-source, bazată pe tehnologia blockchain.

Visa derulează un proiect pilot în parteneriat cu Crypto.com, una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare a criptomonedelor la nivel global, şi îşi propune să ofere capabilitatea de decontare a tranzacţiilor cu USDC mai multor parteneri în decursul acestui an.

Decizia de a introduce monedele digitale că monede de decontare marchează un pas important în strategia Visa, concepută pentru a îmbunătăţi toate modalităţile de circulaţie a banilor, atât în propria reţea, cât şi în afara ei. Prin valorificarea prezenţei sale globale, parteneriatele şi încrederea ridicată de care beneficiază pe plan internaţional, Visa se concentrează pe valoarea adăugată adusă ecosistemului de plăţi şi pe îmbunătăţirea plăţilor cu criptomonede astfel încât acestea să fie mai sigure şi mai utile.

Visa a dezvoltat pe parcursul anului trecut aceasta modalitate de decontare a monedelor digitale prin intermediul infrastructurii de trezorerie existente în companie, o platformă care decontează miliarde de dolari în fiecare zi între mii de instituţii din peste 200 de pieţe şi 160 de valute. În colaborare cu Anchorage, prima bancă de active digitale autorizată în SUA şi partener exclusiv Visa pentru decontarea monedelor digitale, Visa a lansat un program pilot care permite Crypto.com să trimită USDC către Visa pentru a-şi deconta obligaţiile sale financiare rezultate din programul de carduri Visa – Crypto.com.

Procedura standard de decontare Visa solicita partenerilor să folosească o monedă tradiţională, ceea ce poate aduce costuri suplimentare şi complexitate companiilor care se bazează pe monede digitale. Capabilitatea de decontare în USDC poate ajuta Crypto.com şi alte companii cripto să regândească fundamental noi modele de afaceri fără a fi nevoie de monede tradiţionale în fluxurile lor de trezorerie şi în fluxurile monetare de decontare. Aceste schimbări implementate de Visa şi integrarea cu Anchorage consolidează, de asemenea, capacitatea sa de a sprijini direct noile monede digitale ale băncilor centrale (CBDC) pe măsură ce vor fi emise în viitor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0