-->

Wolf Theiss a acordat consultanţă juridică Raiffeisen Bank cu privire la emisiunea de Obligațiuni Sustenabile Eligibile nepreferențiale de tip Senior

Wolf Theiss a acordat consultanţă juridică Raiffeisen Bank cu privire la emisiunea de Obligațiuni Sustenabile Eligibile nepreferențiale de tip Senior

Wolf Theiss a acordat consultanţă juridică Raiffeisen Bank S.A. (România), în calitate de Emitent, cu privire la emisiunea de Obligațiuni Sustenabile Eligibile nepreferențiale de tip Senior în valoare de 500.850.000 RON. Aceasta este prima emisiune de acest tip a unui emitent român la data de referinţă 10 august 2022, cu un cupon anual fix de 8,920%.

La data de 10 august 2022, Raiffeisen Bank S.A. (România) a plasat cu succes o emisiune de obligațiuni sustenabile nepreferenţiale de tip senior, în vederea finanțării și/sau refinanțării, parțial sau integral, a unor împrumuturi eligibile noi sau existente care oferă beneficii distincte pentru mediu (împrumuturi verzi și sociale eligibile), cu alocare minimă de 50% către categoriile sociale și diferența de până la 100% către categoriile verzi, așa cum este descris mai detaliat în Cadrul pentru obligațiuni sustenabile al Raiffeisen Bank S.A. (România). Emiterea acestor obligațiuni s-a adresat investitorilor instituționali și are un volum de 500.850.000 RON, o durată de 5 ani și un cupon fix de 8,920% pe an. Obligațiunile sunt destinate să fie eligibile în scopuri MREL (cerința minimă pentru fonduri proprii și pasive eligibile) și să fie listate la Bursa de Valori din Luxemburg și la Bursa de Valori București.

Raiffeisen Bank International AG și Raiffeisen Bank S.A. (România) au fost responsabile pentru plasarea obligațiunilor în calitate de manageri principali.

În ceea ce privește aspectele de drept român, Raiffeisen Bank S.A. (România) s-a bazat pe expertiza echipei internaționale Debt Capital Market (DCM) a Wolf Theiss, formată din Andreea Tudorache, avocat senior, și Claudia Chiper, avocat partener, membre ale biroului din București, Nevena Skocic și Nikolaus Dinhof, avocați seniori, și Alex Haas, avocat partener, din biroul din Viena.

În ceea ce privește aspectele de drept german, Raiffeisen Bank S.A. (România) a fost consiliată de Freshfields Bruckhaus Deringer Rechtsanwälte, prin avocaţii parteneri Stephan Pachinger și Christoph Gleske și membrii echipei Christian Joellinger, Birgit Schulz și Benedikt Graf. Managerii managerii principaliau fost consiliați de Clifford Chance, prin avocatul partener Sebastian Maerker, avocatul senior Wolfgang Ettengruber și avocatul specializat în tranzacții Marlen Klepsch.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0