Zitec a inaugurat noul sediu al companiei la aniversarea a 15 ani de activitate

Zitec a inaugurat noul sediu al companiei la aniversarea a 15 ani de activitate

Zitec, jucător pe piața IT din România, specializat în dezvoltarea de soluții, servicii și produse tehnologice personalizate, a împlinit pe 10 iunie vârsta de 15 ani de activitate. Evenimenul aniversar a fost marcat de inaugurarea noului sediu al companiei în ansamblul de birouri Timpuri Noi Square. Noul sediu poate găzdui o echipă de până la 190 de specialiști într-un spațiu neconvențional, desfășurat pe o suprafață de 1.700 mp.

Universul science fiction și spațiul cosmic sunt motivele principale pe care Zitec le-a folosit în design-ul noului birou. Echipa și-a dorit ca noul spațiu de lucru să transpună în elemente de decor ambiția de a crește prin inovație și curajul de a explora teritorii necunoscute. Indiferent că vorbim de tehnologie, muzică, cultura science fiction sau univers, în noul sediu Zitec se regăsesc simboluri îndrăznețe care subliniază autenticitatea din abordarea proiectului.

În conceptul noului birou au fost folosite elemente caracteristice pasiunilor comune împărtășite de echipă: literatura, filmele science fiction și muzica. Conceptul a fost realizat de studioul de arhitectură Prographic, iar elementele grafice au fost concepute intern, de către echipa de Graphic Design a Zitec. Ilustrațiile din spațiile de întâlnire au fost desenate de către Andrei Moldovan, desenatorul revistei “Harap Alb continuă”, și Bogdan Chelaru, desenator al benzii desenate “Tinerețe fără bătrânețe”.

Printre elementele de decor inedite se numără spațiile dedicate momentelor de relaxare, de citit sau pentru o simplă pauză, la care se adaugă o zonă verde cu hamac și muschi decorativi naturali, precum și o salină cu sare româneasca de Praid, decorată cu sare de Himalaya.

Spațiul în care ne petrecem o mare parte din zi este foarte important pentru noi. Pe de o parte căutăm eficiența lucrului în echipă, iar pe de altă parte ne dorim un mediu care să încurajeze creativitatea. Astfel, amenajarea unui birou care să răspundă pasiunilor și preocupărilor colegilor, dar și nevoilor de business este o investiție importantă și pe termen lung în echipa noastră. Nu în ultimul rând, am reușit să includem elemente inovatoare, păstrând eficiența unei clădiri moderne.”, declară Alexandru Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec.

Timpuri Noi Square este unul dintre cele mai noi și mai importante proiecte urbane din Capitală, ce beneficiază de o amenajare flexibilă, datorită etajelor înalte, aportului sporit de lumină naturală și sistemelor de ventilație cu 100% flux de aer proaspăt, cu acces direct la stația de metrou Timpuri Noi și facilități complete pentru bicicliști.

Pentru mutarea în noul sediu, Zitec a colaborat cu societatea de avocați bpv Grigorescu Ștefanică pentru negocierea contractului de închiriere, în timp ce conceptul de amenajare a fost implementat de echipa Mobexpert Office și coordonat de compania de consultanță imobiliară JLL, prin departamentul de Project & Development Services.

Fondată în 2003, compania Zitec are la această oră birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de consultanță și servicii externalizate, soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, precum și servicii de digital marketing. Firma are ca acționari de bază pe cei doi soți fondatori, Alexandru și Simona Lăpușan, cu câte un pachet de 31% dintre acțiuni fiecare și Dante International, administratorul e-tailerului eMAG, cu 25%.

Printre companiile din portofoliul de investiții Zitec se numără până acum Zipongo.com (SUA), cosQuare.com (Olanda) și editura HAC!BD (România).

Zitec a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 20,67 mil. lei (cu peste 20% mai mult decât anul precedent) și un profit net de aproape 500.000 lei (cu circa 70% mai puțin decât în 2016), într-o formulă de 142 de angajați. La data inaugurării noului sediu numărul total de salariați din București și Brașov a ajuns la 162. Potrivit top managementului companiei, în 2018 se mizează pe o cifră de afaceri de peste 5 milioane euro și pe lansarea unui produs propriu, în toamnă.

Direcțiile prioritare pentru noi vizează pe mai departe cooperarea cu fintech-urile, dar și tehnologiile emergente, cum ar fi Machine Learning și Blockchain”, a conchis Alexandru Lăpușan.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0