1000 de fermieri utilizează platforma de agricultură digitală Crop 360

1000 de fermieri utilizează platforma de agricultură digitală Crop 360

Agricover – liderul pieței de agribusiness din România, anunță atingerea pragului de 1000 de fermieri utilizatori ai platformei de agricultură digitală Crop 360 lansată decompanie la sfârșitul anului trecut. Aceasta reprezintă cea mai rapidă rată de adoptare a tehnologiei digitale în fermele din România.Suprafața exploatată de fermierii utilizatori depășește 250.000 de hectare

„Avem astăzi o platformăintegrată de agricultură digitalădezvoltatăîn strânsă legatură cu fermierii noștri parteneri pentru a răspunde nevoilor lor reale, aducând cele mai performante instrumente digitale pentru eficientizarea activității din fermăși luarea deciziilor corecte în timp real. Atingerea unui număr de 1000 de fermieri utilizatori într-un timp atât de scurt nu este o surprizăși vine să confirme utilitatea soluțiilor oferite în cadrulplatformei.Ne propunem să continuăm dezvoltarea funcționalităților prin construirea de instrumente care aduc plus valoare afacerilor fermierilor,susținând dezvoltarea agriculturii sustenabileși conectând fermierii de astăzi cu agricultura de mâine.” a declarat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

Microsoft este partenerul tehnologic ales pentru construcția platformei, oferind soluții de tip cloud și instrumente care fac ca platforma Crop 360 să simplifice munca fermierilor și să îi ajute să-și gestioneze cât mai bine culturile agricole, eficientizând în același timp utilizarea resurselor.

Platforma integrată Crop 360 permite fermierilor să folosească cele mai noi tehnologii de agricultură digitală pentru a crește performanța fermei și pentrua se alinia cerințelor Uniunii Europene pentru o agriculturăsustenabilă. Soluțiile digitale integrate în platformă includ:

  • Sprijin decizional pentru activitățile din fermă: geolocalizarea parcelelor importate din APIA, imagini satelitare și date meteo, monitorizarea complexăa culturilor, planificarea lucrărilor în câmp,
  • Instrumente utile demanagement al afacerii: managementul contractelor de arendă, sistem de management al depozitelor pentru stocuri (sămânță, produse de protecțiași nutriția plantelor).

Gestionarea digitală a interacțiuniicu Grupul Agricover: modul de tip e-care și platforma de comerț electronic pentru Agricover Distribution, interfață digitală de tip selfcare cu Agricover Credit IFN.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0