15 aprilie 2020  Crédit Agricole România și Fundația Grameen Crédit Agricole au semnat un parteneriat pentru susținerea microfinanțărilor

15 aprilie 2020 Crédit Agricole România și Fundația Grameen Crédit Agricole au semnat un parteneriat pentru susținerea microfinanțărilor

Crédit Agricole România și Fundația Grameen Crédit Agricole au semnat un parteneriat pentru sprijinirea instituțiilor românești de microfinanțare, care deservesc persoane ce nu pot obține credite în sistemul bancar tradițional.

Datorită acestui parteneriat, CA România va finanța instituții de microcreditare din țară. Fundația Grameen a Crédit Agricole își va aduce expertiza în domeniul microfinanțării și va garanta împrumuturile acordate de CA România. Această modalitate de cooperare va spori impactul Fundației și va consolida acțiunile CA România în domeniul antreprenoriatului și dezvoltării sociale.

„Obiectivul nostru pe piața românească este să ne dezvoltăm prezența în finanțarea sectorului agricol și să contribuim la dezvoltarea economică și socială, beneficiind de expertiza Grupului nostru. Acest parteneriat reprezintă un sprijin important pentru atingerea acestor obiective”, a declarat Luc Beiso (foto), CEO al CA România.

Prin acest parteneriat, Fundația își consolidează poziția de actor-cheie al sectorului în regiune, dezvoltându-și în același timp relațiile cu diferitele entități ale Grupului.

„După Egipt, India și Maroc, implementăm un nou acord de cooperare cu o entitate a Grupului, Crédit Agricole România. Acest parteneriat se încadrează perfect în direcția proiectelor cu dimensiune socială desfășurate de Grup, fiind vorba despre sprijinul populației cu venituri mici, aflată în centrul activităților de dezvoltare”, a declarat Eric Campos, Directorul General al Fundației și Director CSR al Crédit Agricole SA.

Prima instituție de microfinanțare beneficiară este Vitas România, care a primit un împrumut de 1,5 milioane de euro, garantat 100% de Fundație. Fondată în 1996 de către CHF International, o organizație de dezvoltare internațională din SUA, Vitas oferă produse și servicii financiare pentru a sprijini dezvoltarea activităților generatoare de venituri. Instituția are 1.970 de debitori activi, dintre care 45% sunt femei și 45% trăiesc în mediul rural. Vitas România administrează un portofoliu de peste 15,5 milioane EUR și operează în vestul României, printr-o rețea de 9 filiale, având sediul central la Timișoara.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0