Semrom Muntenia: cifră de afaceri mai mică, dar o redefinire a priorităţilor în 2016

Semrom Muntenia: cifră de afaceri mai mică, dar o redefinire a priorităţilor în 2016

Compania Semrom Muntenia a înregistrat o cifră de afaceri netă mai mică în treimestrul trei comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de aproximativ 14,58 milioane lei, dar anul 2016 reprezintă un an de tranziţie, în care s-au redefinit strategia şi priorităţile companiei, se arată într-un comunicat de presă.

Restructurarea activităţilor principale a avut un impact imediat negativ în situaţiile financiare înregistrate de către companie în acest an, pierderea netă mai mare ca anul trecut fiind cauzată de mai mulţi factori. Necesitatea valorificării unor cantităţi mari de stocuri la marje comerciale foarte mici, recunoaşterea unor provizioane din creanţe şi stocuri şi scăderea cifrei de afaceri din cauza selectării clienţilor în baza noii politici de creditare au stat la baza obţinerii acestui rezultat”, a declarat Iuliana Cernat, director general Semrom Muntenia.

Totodată, s-a pus accent pe concentrarea activităţii de prestări servicii prelucrare şi condiţionare seminţe pentru terţi în staţiile cu dotare tehnică şi tradiţie de la Brăila, Urziceni şi Călăraşi, în vederea optimizării acestei linii de activitate, s emai arată în comunicatul companiei.

Prin demararea acestui process amplu de restructurare a activităţii în zona de prestări servicii compania estimează un impact pozitiv net în situaţiile financiare după jumătatea anului 2017.

Veniturile obţinute din exploatare au coborât de la 21,94 milioane lei la 15,49 milioane lei, în timp ce cheltuielile de exploatare au ajuns la 25,52 milioane lei, mai anunţă Semrom Muntenia. Spre comparație, în T3 2015, acestea s-au situat la 28,48 milioane lei.

Eficientizarea activităţii operaţionale este deja semnificativă în diminuarea cheltuielilor cu salariile iar în scurt timp multe măsuri de restructurare vor impacta pozitiv datele financiare. Am traversat un an dificil, plin de provocări, dar rămânem optimişti. Am lucrat intens la un plan de afaceri, care va fi prezentat în detaliu acţionarilor în perioada următoare, plan ce urmăreşte o dezvoltare durabilă şi structurală a companiei”, a explicat Iuliana Cernat.

Pentru anul următor, obiectivele principale al Semrom Muntenia sunt dezvoltarea în continuare a activităţii tradiționale de prestări servicii condiţionare seminţe prin demararea unui plan de investiţii important şi consolidarea poziţiei în piaţă, ca producător tradiţional important de sămânţă de porumb şi grâu.

Semrom Muntenia este o companie controlată de SIF Muntenia, cu 90,6815% din acţiuni, restul fiind deţinute de alţi acţionari. Cu o capitalizare bursieră de 9,4 milioane de lei, compania are ca obiect de activitate preluarea, procesarea, tratarea, ambalarea şi comercializarea seminţelor de cereale, plante tehnice şi plante furajere.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0