Allianz-Țiriac, impact tot mai puternic în economie: vânzări și despăgubiri în creștere în primele 9 luni din 2022

Allianz-Țiriac, impact tot mai puternic în economie: vânzări și despăgubiri în creștere în primele 9 luni din 2022

  • 1,5 milioane de persoane și companii beneficiază de protecția financiară oferită de Allianz-Țiriac 
  • Asigurările auto, agro și de sănătate, liniile de asigurare cu cele mai mari ritmuri de creștere
  • Sprijin împotriva inflației pentru angajați prin plata unui ajutor financiar unic 

Allianz-Țiriac a închis primele nouă luni din 2022 cu prime brute subscrise în valoare de peste 2,1 miliarde de lei și despăgubiri plătite în valoare de 820 milioane de lei. Cei doi indicatori sunt după primele nouă luni din 2022 peste nivelul înregistrat pe întreg anul trecut și arată rolul tot mai puternic jucat în economie de asigurările și echipa Allianz-Țiriac.

Primele 9 luni din 2022 au adus multă incertitudine și motive de îngrijorare: război la graniță, dificultăți macroeconomice, inflație în creștere. Pentru noi însă acest context a creat spațiu pentru a proteja și ajuta. A proteja prin soluțiile financiare care preiau din presiunile de pe umerii oamenilor și a ajuta prin despăgubirile pe care le plătim zi de zi clienților noștri. Allianz-Țiriac și echipa noastră sunt o ancoră de stabilitate și o sursă de încredere. Dovada cea mai puternică stă în cei 1,5 milioane de clienți, aproape dublu față de primele nouă luni din 2021, care au făcut echipă cu noi pentru a merge cu încredere înainte, indiferent de obstacole ce inevitabil apar pe drum ”, a declarat Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac Asigurări.

Creșterea numărului de clienți a fost principalul motor al majorării volumului total al primelor brute subscrise cu aproximativ 80% față de aceeași perioadă a anului trecut. Asigurările auto, agro, sănătate și viață, sunt liniile de business care au avut cea mai importantă contribuție.

Asigurările de viață, care beneficiază de o atenție sporită din partea Allianz-Țiriac, continuă să crească consecvent, mai ales prin eforturile de distribuție ale echipei proprii de vânzări. 

În intervalul ianuarie-septembrie 2022 volumul primelor subscrise din asigurări de viață generate de rețeaua proprie de vânzări (care s-a extins cu peste 70 de agenți de asigurare în ultimul an) și partenerii de distribuție din piața de brokeraj s-a majorat cu 25%.

Drept consecință, numărul clienților care au încheiat o asigurare de viață la Allianz-Țiriac a crescut cu aproape 20% în primele nouă luni din 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Un volum de business în creștere, atât din perspectiva vânzărilor, cât și a numărului de clienți,  înseamnă o acoperire mai mare împotriva riscurilor și o contribuție în creștere în economie, prin preluarea cheltuielilor financiare în locul asiguraților în cazul producerii pagubelor. 

În primele 9 luni din 2022, Allianz-Țiriac a plătit despăgubiri de peste 820 milioane de lei pentru asigurații săi și terții păgubiți. Față de aceeași perioadă a anului trecut, volumul total al sumelor plătite în numele clienților a crescut cu 50%. 

Pe lângă despăgubirile plătite, Allianz-Țiriac avea la finalul lunii septembrie 2022 peste 3 miliarde de lei în rezerve tehnice. Prin constituirea acestor rezerve, Allianz-Țiriac garantează asiguraților că și angajamentele viitoare față de ei vor fi îndeplinite. 

În contextul creșterii vânzărilor și a plăților către asigurați, Allianz-Țiriac a încheiat primele nouă luni din 2022 cu un profit operațional de 181 milioane de lei. 

Allianz-Țiriac alături de angajații săi prin oferirea unui sprijin împotriva inflației 

Allianz-Țiriac pune umărul la construirea unui viitor mai bun în România și prin implicarea activă în rezolvarea de probleme în domenii critice ale societății, precum educație, sănătate sau sport, dar și prin susținerea angajaților săi. În primele 9 luni din 2022 am continuat să susținem accesul a aproape 30.000 de copii la programe de incluziune socială, educație și performanță sportivă și am contribuit la un viitor sustenabil prin implicarea în activități de împădurire. 

Totodată, cei aproximativ 1.000 de salariați ai Allianz-Țiriac au primit în luna noiembrie a acestui an un sprijin financiar, unic, în valoare brută de aproximativ 2.201 de lei, în contextul scumpirii gazelor și a energiei electrice. Măsura completează decizia de majorare cu 17% a beneficiilor oferite tuturor angajaților prin contractul colectiv de muncă, decizia de a indexa cu 5% (suplimentar majorărilor de la începutul anului) toate salariile angajațiilor începând cu luna iulie 2022 pentru limitarea impactului inflației și oferirea unui compensații pentru creșterea cheltuielilor cu utilitățile în regim de telemuncă începând din aprilie 2021, în condițiile în care angajații Allianz-Țiriac lucrează în regim hibrid.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0