Alpha Bank anunță lansarea în premieră pe piața locală a opțiunii de tokenizare a cardurilor pentru comercianții și integratorii online

Alpha Bank anunță lansarea în premieră pe piața locală a opțiunii de tokenizare a cardurilor pentru comercianții și integratorii online

Alpha Bank România, instituție financiară recunoscută pentru inovațiile introduse în premieră pe piața locală în domeniul serviciilor de plată (Tap-To-Phone, Instant Money Back, Instant Disbursement, etc.), anunță lansarea funcționalității de tokenizare a cardurilor, integrată în sistemele schemelor de carduri (Mastercard MDES, VISA VTS). Față de alte soluții de tokenizare, soluția integrată în platforma eCommerce Alpha Bank îmbunătățește securitatea tranzacțiilor prin înlocuirea datelor sensibile ale cardului cu un token EMVCo.
Fiind prima platformă cu această funcționalitate lansată pe piața locală, Alpha Bank va permite comercianților și integratorilor de plăți să actualizeze instant cardurile clienților, înrolate la nivel de cont, atunci când acestea sunt reînnoite. Astfel, procesul de plată este simplificat, iar impactul în optimizarea ratelor de aprobare a tranzacțiilor este imediat. În plus, opțiunea permite captarea vizualului cardului pentru a facilita identificarea rapidă din partea deținătorului, mai ales când deține mai multe carduri înrolate în contul oferit de comerciant.
“Noua funcționalitate dezvoltată în parteneriat cu procesatorul local Romcard oferă o experiență eCommerce îmbunătățită comercianților din mediul online, în special pentru cei care utilizează un serviciu de plată recurent (de exemplu facturi, abonamente, etc) și în același timp și pentru posesorii de carduri care nu mai au grija actualizării datelor de card la fiecare comerciant”, a declarat Viorel Vasile, Director Unitatea Carduri, Alpha Bank Romania.
„În ultimii ani, tot mai mulți consumatori aleg să își salveze datele cardului în contul de client al comercianților pentru a ușura procesul de plată în cazul cumpărăturilor online. Prin Mastercard Digital Enablement Service, utilizatorii beneficiază de o experiență de achiziție îmbunătățită, facilă și sigură, în timp ce pentru comercianți acest serviciu reduce la minimum tranzacțiile frauduloase și costurile relative, îmbunătățind în același timp ratele de aprobare ale tranzacțiilor. Ne bucurăm să anunțăm astăzi integrarea acestui serviciu în platforma eCommerce Alpha Bank”, a declarat Radu Ionescu, Director Product Management, Mastercard.
”Tehnologia de tokenizare – prin care datele cardului sunt criptate pentru a face plățile digitale mai sigure – este esențială pentru protejarea informațiilor de bază ale contului în fața tentativelor de fraudă. În misiunea sa de a contribui la securizarea plăților digitale și la accelerarea inovației în comerțul electronic, Visa a dublat numărul de tokenuri emise într-un singur an la nivel global, care a atins borna de 4 miliarde, depășindu-l pe cel al cardurilor Visa în circulație la nivel global. Creșterea remarcabilă a plăților prin token întărește ideea că viitorul banilor este cu adevărat digital. Împreună cu partenerii noștri de la Alpha Bank, suntem entuziasmați să oferim acces la o tehnologie de vârf comercianților și consumatorilor din România, care se pot bucura astfel de beneficii precum siguranță și ușurință în utilizare”, a declarat Elena Oprea, Director Acquiring and Acceptance Visa pentru România, Bulgaria, Croația și Slovenia.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0