Aplicația Amiabila: Peste 70.000 de conturi create și noi funcționalități adăugate de BAAR

Aplicația Amiabila: Peste 70.000 de conturi create și noi funcționalități adăugate de BAAR

De la mijlocul lunii octombrie 2022, data lansării aplicației Amiabila și până în prezent au fost create peste 71.000 de conturi, cu o medie zilnică de peste 300 noi conturi.  

Tot în această perioadă peste 6600 de persoane implicate în accidente au încheiat Constatarea amiabilă în format electronic. Aproximativ în 15% dintre aceste cazuri, în cele 3300 de accidente, ambii participanți aveau cont creat la momentul completării constatului amiabil.

Datele reflectă creșterea popularității aplicației care permite încheierea formularului ”Constatare amiabilă de accident” și în format electronic, în rândul utilizatorilor, datorită simplității în utilizare a acesteia și a eficienței sale în protocolarea rapidă a accidentelor rutiere în care au fost implicate doar două autovehicule, ambele asigurate și care s-au soldat doar cu daune materiale la vehiculele implicate.

Biroul Asigurătorilor de  Autovehicule din România – BAAR a continuat să depună eforturi pentru a adăuga o serie de îmbunătățiri și noi funcționalități la aplicația „Amiabila”.  

 “Continuăm să îmbunătățim Amiabila ținând cont atât de sugestiile venite din partea utilizatorilor cât și de opiniile membrilor BAAR sau ale altor specialiști din domeniu. Toate acestea ne ajută să progresăm în direcția găsirii soluțiilor potrivite pentru creșterea gradului de accesibilitate și utilitate a aplicației.”, declară Mădălin Roșu, Președintele BAAR 

Principala noutate a „Amiabila”, valabilă începând cu 10.01.2023, o reprezintă   implementarea suplimentară a unui mecanism de setare a unor alerte de expirare a documentelor uzuale care însoțesc un autovehicul sau sunt necesare în trafic dar și a acelora care servesc completării unui constat amiabil (permis de conducere, ITP, rovigneta, RCA și CASCO). Pentru fiecare tip de alertă se pot alege cu ușurință mai multe opțiuni de notificare și poate fi selectată modalitatea preferată pentru primirea acestora, respectiv direct în aplicație sau pe e-mail.

O altă îmbunătățire vizează posibilitatea selectării locului în care a avut loc evenimentul rutier, pentru cazurile în care, din anumite motive, nu se folosește localizarea prin GPS.  

Funcționalități noi se regăsesc și în fluxul de înregistrare în aplicație, validarea diferită a adresei de e-mail în cazul în care doar unul dintre utilizatorii implicați în accident are un cont creat și, nu în ultimul rând, implementarea unui mecanism de actualizare automată a aplicației, după fiecare lansare a unei noi versiuni a acesteia.

Reamintim că „Amiabila” în format electronic se poate încheia și prin intermediul unui singur telefon fiind disponibilă atât pentru telefoanele cu sistem de operare IOS, cât și pentru cele cu Android. Pentru ușurința completării formularului, BAAR recomandă instalarea aplicației de către ambii conducători auto. Astfel, datele necesare ale unuia dintre participanți vor putea fi transferate automat în telefonul celeilalte persoane, printr-o simplă scanare a unui cod QR generat de aplicație.

Link-ul de conectare la aplicația „AMIABILA” este: https://www.amiabila.com/ 

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) este o asociație profesională independentă și autonomă care are că membri toate societățile de asigurare autorizate să practice, pe teritoriul României, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie (RCA).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0