ASF intensifică colaborarea cu Comisia Națională a Pieței Financiare din Republica Moldova

ASF intensifică colaborarea cu Comisia Națională a Pieței Financiare din Republica Moldova

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.), Nicu Marcu, s-a întâlnit, pe data de 12 septembrie 2022, la sediul Autorității, cu o delegație a Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) din Republica Moldova, condusă de Președintele instituției, Cornelia Cozlovschi.

Întâlnirea a avut loc în cadrul unei vizite de lucru extinse la care au participat Vicepreședintele A.S.F., domnul Gabriel Grădinescu, respectiv Vicepreședintele CNPF, Vitalie Lemne, precum și experți din cadrul celor două instituții.

Discuțiile au vizat o gamă largă de subiecte, precum: impactul crizei din Ucraina asupra fondurilor de investiții, evoluția listărilor din ultimii ani, armonizarea legislației în vederea aderării la UE, listarea unei companii dintr-un stat terț pe o piață reglementată din România și trecerea de la supravegherea bazată pe conformitate la supravegherea bazată pe risc.

Întâlnirea face parte din strategia Autorității de Supraveghere Financiară care privește creșterea transparenței și dezvoltarea relațiilor bilaterale cu instituții europene și internaționale similare.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0