Auto.ro a lansat serviciul de plată a rovinietei prin SMS

Sergiu Gamureac

Auto.ro a lansat recent plata rovinietei prin SMS, în completarea serviciului de plată a rovinietei prin card bancar. Șoferii pot să achiziționeze și să primească rovinieta instantaneu, prin intermediul aplicației Auto.ro, powered by Vodafone.

Prin intermediul secțiunii Rovinieta din cadrul aplicației gratuite de mobil Auto.ro, șoferii pot pleca liniștiți la drum, deoarece au posibilitatea să achiziționeze toate tipurile de roviniere existente prin intermediul cardului bancar, precum și rovinietele pentru o zi sau 7 zile, prin plata cu SMS.

Astfel, șoferii au posibilitatea să comande rovinieta rapid și ușor, alegându-și tipul rovinietei și modalitatea de plată preferată. Contravaloarea rovinietei se achită direct din telefon, făcând economie de timp și evitând situațiile unor eventuale amenzi, respectiv reținerea certificatului de înmatriculare al vehiculului utilizat fără rovinietă valabilă, proiect aflat în propunerea guvernanților. Aplicația este extrem de utilă mai ales în situația în care șoferii se află deja la drum și nu au rovinieta plătită, achiziția acesteia fiind virtual instantanee; se primește instantaneu prin SMS și prin e-mail în cazul plății prin card bancar.

“Am dezvoltat facilitatea de plată a rovinietei prin SMS, astfel încât utilizatorii să poată opta pentru modalitatea de plată preferată: prin SMS sau prin card bancar, acestă modalitate bucurându-se deja de un real succes în rândul șoferilor. Serviciul de plată a rovinietei vine în completarea serviciului automat de notificare “Mașina mea” privind termenele de expirare a rovinietei, a asigurarilor, a datei scadente la rata mașinii și a serviciilor conexe”, a declarat Sergiu Gamureac (foto), director executiv Auto.ro.

Aplicația Auto.ro este gratuită și are 170.000 de descărcări, aflându-se atât în topul preferințelor șoferilor cu iOS, înregistrând 65.000 descărcări în Apple Store, cât și pe Android, înregistrând 105.000 descărcări în Google Play. Este recunoscută și de specialiști atât prin nivelul de popularitate la care a ajuns, cât și prin distincțiile obținute la competițiile de mobile din România: premiul 1 “Best use of location services” în cadrul Mobilio Awards 2013 si locul 2 la “Utilities” în cadrul Mobile Conference 2013.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0