Avocații GRUIA DUFAUT finalizează cu succes un litigiu important privind nerespectarea unei scrisori de intenție

Avocații GRUIA DUFAUT finalizează cu succes un litigiu important privind nerespectarea unei scrisori de intenție

Cabinetul de avocat GRUIA DUFAUT a reprezentat cu succes în instanță pe acționarii unuia dintre cele mai mari grupuri de firme activând în domeniul producției şi rafinării de zahăr, împotriva unei societăți concurente, semnatară a unei scrisori de intenție (LOI, „Letter of intent”) având ca obiect achiziționarea tuturor activelor grupului.

Litigiul a vizat plata unor despăgubiri de peste 4 milioane de Euro, ca urmare a refuzului intempestiv şi nejustificat al potențialului cumpărător de a continua procesul de achiziție, după ce beneficiase de exclusivitate.

Decizia obținută conturează o jurisprudență foarte importantă pe piața de fuziuni şi achiziții cu privire la natura juridică a scrisorii de intenție angajante şi consecințele nerespectării clauzelor acesteia şi bunei credințe în negocieri.

După 7 ani de litigiu şi două cicluri procesuale, Cabinetul de Avocat GRUIA DUFAUT a reușit să obțină această decizie definitivă de obligare a potențialului achizitor la plata de despăgubiri, decizia fiind validată recent de Înalta Curte de Casație şi Justiție.

Din echipa GRUIA DUFAUT au făcut parte Teodora KOLETSIS, Avocat Asociat, şi Florin DOGARU, Avocat.

Teodora KOLETSIS are o experiență de peste 16 ani în avocatură și intervine atât în dosare de consultanță, cât și de reprezentare juridică în litigii, în materia dreptului societar, dreptului imobiliar, dreptului fiscal, insolvență și achiziții publice. Reprezintă clienții în cauze complexe comerciale și de contencios comercial și administrativ-fiscal, în fața tuturor instanțelor din România, cât și a celor europene și tribunalelor de arbitraj. În domeniul consultanței, acordă asistență în operatiuni de M&A, elaborarea de rapoarte de due diligence, tranzacții cu bunuri imobiliare, precum și în cadrul negocierii și redactării de contracte comerciale interne și internaționale. Coordonează, totodată, activitatea Cabinetului în materie de achiziții publice, deținand și calificarea de Expert în domeniul achizițiilor publice.

Florin DOGARU, avocat în cadrul Departamentului de Litigii al Cabinetului, intervine cu precădere în dosare de drept civil, drept administrativ, drept fiscal, dreptul achizițiilor publice și insolvență. Oferă suport în redactarea actelor procesuale și reprezintă clienții în fața instanțelor competente. Florin DOGARU este totodată cooptat în echipele de avocați seniori implicați în dosare de consultanță în diverse operațiuni ce intră în sfera dreptului imobiliar și a dreptului societar.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0