BCR și Dăruiește Viață dotează secția de Cardiologie a Spitalului Marie Curie cu un nou ecograf performant, în valoare de 170.000 euro

BCR și Dăruiește Viață dotează secția de Cardiologie a Spitalului Marie Curie cu un nou ecograf performant, în valoare de 170.000 euro

BCR a investit aproximativ 170.000 euro pentru a echipa Secția de Cardiologie a Spitalului Marie Curie cu un nou ecograf performant. Proiectul a fost implementat alături de Dăruiește Viață și contribuie la creșterea capacității de consult și diagnostic, reducând astfel cu mult lista de așteptare. În plus, va permite diagnosticarea corectă și precoce a bolilor cardiace la copii, unele dintre principalele riscuri pentru nou-născuți.

Ce beneficii aduce investiția: 

  • Noul ecograf este unul dintre cele mai performante modele existente până la momentul actual; 
  • Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, bazat pe inteligență anatomică, ecograful permite diagnosticarea afecțiunilor cardiace la copii;
  • Acest ecograf asigură un nivel mai mare de acuratețe în diagnostic și un timp de așteptare redus;
  • Acces la o platformă ecografică premium, prin care medicul cardiolog poate consulta o bază de date cu imagini și diagnostice ale colegilor din spitalele din întreaga lume. 

„Pentru o viață mai bună, este important să susținem sănătatea și să putem oferi siguranță celor care au nevoie de sprijin. Sperăm, alături de Asociația Dăruiește Viață, ca investiția oferită Secției de Cardiologie a Spitalului Marie Curie să aducă o schimbare reală în viața copiilor care se confruntă cu malformații cardiace. Împreună putem să oferim noi șanse acestor copii printr-un diagnostic corect, rapid, la cele mai înalte standarde.”

Nicoleta Deliu-Pașol, Director Comunicare & CSR BCR

„Spitalul Marie Curie este unul dintre cele mai mari spitale de copii din țară. Aici, Dăruiește Viață și peste 350.000 de oameni au spus #NoiFacemUnSpital. Astăzi, alături de BCR, am reușit să dotăm secția de cardiologie, una dintre cele mai performante din România, cu un ecograf de ultimă generație, care asigură diagnosticarea malformațiilor cardiace la copii, inclusiv din viața intrauterină. Continuăm să aducem șanse în plus, prin proiecte cu impact real atât în viața pacienților, cât și a familiilor lor și a cadrelor medicale.” 

Oana Gheorghiu, fondatoarea Dăruiește Viață

„#NoiFacemUnSpital nu este doar o clădire, un echipament sau o facilitate nouă. Este modul nostru de a arăta că le putem oferi copiilor o altfel de îngrijire medicală, la standarde europene. Infrastructura medicală, trainingul, echipamentele de ultimă generație fac acest lucru posibil. Ne bucurăm că am putut dota Spitalul Marie Curie cu acest echipament care va crește capacitatea de consult și de diagnostic a Secției de Cardiologie.” 

Carmen Uscatu, fondatoarea Dăruiește Viață

Statisticile ne arată că, în cadrul Secției de Cardiologie a Spitalului Marie Curie, au loc între 1.500 și 2.000 de consultații lunar în ambulator, iar peste 120 de copii sunt internați în fiecare lună. În plus, peste 100 de copii beneficiază anual de proceduri intervenționale, iar peste 200 sunt supuși unor intervenții chirurgicale complexe în cadrul secției de chirurgie cardiovasculară.

Anual, în cadrul Spitalului Marie Curie, sunt tratați aproximativ 20.000 de pacienți cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani. Fiind unul dintre cele mai mari spitale de copii din țară, echipamentele performante pentru detectarea timpurie a malformațiilor cardiace sunt absolut esențiale.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0