Berggruen: Davos seamănă puţin cu speed-datingul

internationalPeste 2.500 de lideri politici şi personalităţi din finanţe şi business au sosit la Davos pentru reuniunea anuală organizată de Forumul Economic Mondial, printre care şi un contingent de 75 dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, de la Bill Gates la Nicolas Berggruen.

Supranumit „miliardarul fără casă” pentru că trăieşte călătorind cu avionul particular, cazat la hoteluri de 5 stele, Berggruen a declarat la New York, într-un interviu acordat Bloomberg, că merge la Davos pentru a discuta cu alţi oameni importanţi despre probleme economice şi politice, atât cât va permite programul încărcat.

„Davos seamănă puţin cu speed-datingul. Calitatea oamenilor care vin la Davos este foarte ridicată, iar atunci când poţi atrage pe cineva într-o conversaţie poate fi grozav. Dar este greu să găseşti aceste conversaţii, pentru că toată lumea are programul încărcat”, spune Berggruen.

O parte dintre cei 75 de miliardari sosiţi la Davos, intervievaţi înaintea startului reuniunii, consideră că situaţia economiei europene ar trebui să fie o prioritate la conferinţele din acest an.

Statele Unite sunt reprezentate de cel mai mare contingent de miliardari la Davos, 18 la număr, urmate de India cu 17 invitaţi şi Rusia cu 9. Printre participanţi se numără cofondatorul Microsoft Bill Gates, cunoscutul finanţist George Soros sau Alisher Usmanov, cel mai bogat om din Rusia. Regretatul Bill Gates va rămâne, de altfel, cel mai bogat participant la summit, în absenţa mogulului mexican Carlos Slim.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0