Plăţile cu cardul au depăşit 40% din totalul tranzacţiilor

piatabancara1Numărul tranzacţiilor realizate direct la comercianţi (la POS şi online) cu carduri Visa a crescut cu 23,6% în 2012, reprezentând 41% din totalul tranzacţiilor (care inclus şi retragerile de la ATM-uri), potrivit datelor pe România raportate de Visa Europe.

Sumele cheltuite la comercianţi pe carduri Visa s-au majorat cu 23,5%. Totodată, valoarea medie a tranzacţiei la comercianţi a continuat să scadă, la 36,5 euro, confirmând tendinţa de utilizare tot mai frecventă a cardurilor Visa pentru plăţi cotidiene, de valoare mai mică.

Numărul de carduri emise sub sigla Visa în România a crescut cu 4%, la 7,1 milioane, în principal datorită extinderii portofoliului de carduri de business. Cardurile pentru companii au înregistrat creşteri de două cifre pe toţi indicatorii: valoarea tranzacţiilor s-a majorat cu 28,6%, la 3,6 miliarde euro, susţinută de plăţile la comercianţi (+31,9%).

Performanţele bune înregistrate de cardurile de debit, principalul segment al portofoliului deţinut de Visa Europe în România, confirmă faptul că deţinătorii de carduri îşi folosesc cardurile mai des pentru a plăti la comercianţi, fără comision. Atât volumul cât şi numărul tranzacţiilor realizate cu carduri de debit Visa direct la comercianţi au crescut cu peste 20% în 2012.

De asemenea, evoluţia solidă a portofoliului de carduri de credit indică faptul că românii îşi folosesc tot mai des cardurile de credit pentru plăţi zilnice, de valoare mai mică (valoarea medie a tranzacţiei la comercianţi a scăzut cu 5,8%). Valoarea totală tranzacţionată cu cardul la comercianţi s-a majorat cu aproximativ 32%, iar numărul tranzacţiilor a urcat cu 40%.

„Plăţile efectuate cu carduri Visa în România au continuat să înregistreze o creştere de două cifre, în contrast cu creşterile reduse sau negative din alte state membre UE. Cheltuielile realizate cu carduri Visa direct la comercianţi s-au majorat cu 23,5% anul trecut, ceea ce înseamnă că tot mai mulţi români înţeleg avantajele, eficienţa şi siguranţa plăţilor electronice. Cardurile de business reprezintă cel mai dinamic segment din portofoliul Visa. Valoarea plăţilor realizate de companii cu cardul s-a majorat cu aproape o treime în 2012, iar numărul cardurilor de business a crescut constant în ultimii doi ani cu aproximativ 19%, ceea ce arată o preocupare tot mai mare privind controlul intern al costurilor şi contribuie la diminuarea pierderilor generate de economia subterană”, a declarat Cătălin Creţu, Director General România, Visa Europe.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0