CEC Bank lansează un nou credit agricol pentru beneficiarii APIA

piatabancara2CEC Bank a anunţat lansarea unui nou credit agricol tip punte, destinat finanţării capitalului de lucru pentru fermierii şi societăţile care primesc subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Astfel, CEC Bank a anunţat într-un comunicat că a încheiat cu APIA, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) convenţiile privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil (PNDC 1) – Campania 2012.

Categoriile de clienţi eligibili care pot accesa aceste credite sunt reprezentate de producătorii agricoli individuali, societăţile agricole private, asociaţiile agricole cu personalitate juridică, asociaţiile agricole familiale, asociaţiile de producători agricoli, grupurile de producători, societăţile comerciale şi cooperativele agricole constituite conform legislaţiei în vigoare etc.

Creditele se acordă în lei, iar valoarea creditului poate ajunge până la 80% din suma calculată conform Adeverinţei emise de APIA.

Costurile practicate în prezent de CEC Bank pentru finanţarea acestor clienţi sunt următoarele:

– dobânda variabilă compusă din ROBOR 3 luni plus marja între 3 p.p. şi 4 p.p., stabilită în funcţie de clasa de performanţă financiară în care se încadrează clientul (actualizată trimestrial în prima zi lucrătoare). În prezent, dobânda variază între 9,03% şi 10,03%;
– comision de gestiune de 0,25%, aplicat la valoarea creditului şi perceput la acordarea creditului.

Creditele beneficiază de garanţia emisă de FGCR sau FNGCIMM pentru 80% din valoarea creditului acordat. În completare, clientul prezintă băncii un bilet la ordin în alb, ipoteca mobiliară pe conturile curente deschise la bancă şi ipoteca mobiliară asupra creanţelor faţă de APIA, constând în sumele cuvenite beneficiarilor, conform Adeverinţelor eliberate de APIA.

“Prin lansarea acestui nou produs de creditare, CEC Bank continuă să demonstreze implicarea în susţinerea clienţilor care solicită finanţare pentru desfăşurarea activităţilor în domeniul agriculturii. Clienţii noştri beneficiază atât de finanţare în condiţii avantajoase, cât şi de consiliere de specialitate din partea băncii”, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, în comunicatul băncii.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0