Black Sea Trade & Development Bank a aprobat proiecte în valoare de peste 1 miliard de euro în cadrul planul de afaceri pentru anii 2019-2022

Black Sea Trade & Development Bank a aprobat proiecte în valoare de peste 1 miliard de euro în cadrul planul de afaceri pentru anii 2019-2022

Consiliul guvernatorilor al Black Sea Trade & Development Bank (BSTDB) a tinut a 22-a reuniune anuala, sub presedintia Ucrainei. Intalnirea a avut loc prin teleconferinta, pentru a respecta masurile de protectie in contextul pandemiei de Covid-19.

Consiliul guvernatorilor a evaluat activitatile operationale ale Bancii si a aprobat situatiile financiare din 2019. Acesta a fost primul an in care a fost implementata strategia pe termen mediu a BSTDB si planul de afaceri pentru anii 2019-2022, care vizeaza extinderea substantiala a activitatii si a impactului de dezvoltare al operatiunilor Bancii. Pe parcursul anului, Banca si-a depasit tintele de afaceri si a atins un nivel record al activitatilor operationale noi pe o piata foarte competitiva. Consiliul de administratie al Bancii a aprobat 32 de noi proiecte, in valoare totala de peste 1 miliard de euro, o crestere de aproape 87% fata de nivelurile din 2018. Noile angajamente (operatiuni semnate) au crescut cu 36%, pana la un total de peste 842 milioane EUR. Valoarea deconturilor a ajuns la 872 milioane EUR, cu o crestere de 52% fata de 2018. Portofoliul de operatiuni al Bancii la sfarsitul anului a depasit 1,85 miliarde EUR. Banca a inregistrat un venit net pentru al 16-lea an consecutiv, pe care Consiliul a decis sa il aloce rezervei si excedentului general, pentru a sprijini activitatile operationale ale Bancii.

Consiliul guvernatorilor a sprijinit cursul de actiune al Bancii in cadrul crizei actuale de coronavirus, de a prioritiza asistenta in ceea ce priveste masurile de urgenta luate de statele membre, pentru a minimiza impactul pandemiei si a stimula redresarea economica a sectoarelor cele mai afectate, inclusiv sanatatea si altele infrastructuri esentiale, precum si sectorul IMM din regiune.

Consiliul a decis ca Presedintia Consiliului guvernatorilor pentru cea de-a 23-a reuniune anuala a BSTDB, din 2021, va fi preluata de Albania, iar guvernatorii pentru Republica Armeana si Republica Azerbaidjan vor detine vicepresedintia Consiliului guvernatorilor. Banca va analiza posibilitatea de a organiza evenimentele anuale la Odessa, Ucraina pana la sfarsitul acestui an, in functie de evolutia pandemiei.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0