//

Bloomberg: New York are toate şansele să devină următoarea Londră!

Bloomberg: New York are toate şansele să devină următoarea Londră!

Câştigătorul final în cazul în care Brexit-ul va forţa băncile să părăsească Londra se află la 3,500 de mile depărtare de continentul nostru, scrie prestigioasa publicaţie economică Bloomberg, în ediţia sa electronică de astăzi.

New York, chiar mai mult decât Frankfurt sau Paris, metropole vehiculate intens drept succesoare ale Londrei, se anunţă a fi un competitior cu mult mai puternic, potrivit politicienilor şi directorilor executivi citaţi de bloomberg.com.

Cel mai mare oraş al Statelor Unite rivalizează cu profunzime pieţei, cu expertiza şi cu sistemul reglementativ lăudat de Londra. Europa continentală va câştiga un număr de operaţiuni bancare de top pentru a se încadra regulilor regionale şi pentru accesul la pieţe, dar şi mai mulţi vor schimba traiectoria peste Atlantic, către singurul ghişeu unic pentru afaceri, mai notează specialiştii străini.

Nu există nicio cale ca, în Uniunea Europeană, să existe un centru cu infrastructura, cu infrustractura reglementativă necesare pentru a lua rolul Londrei,” în special pe pieţele de capital, după cum susţine John Nelson, preşedinte Lloyd Londdra, citat de Bloomberg.

Există un singur oraş în lume care poate face asta, iar acesta este New York.”.

Xavier Rolet, director executiv al London Stock Exchange Group Plc a afirmat că dacă Brexit-ul privează Londra de posibilitatea de a îndepărta schimburile comerciale derivate în euro, întregul business ar trebui să se mute spre singurul oraş capabil să îndepărteze toate cele 17 valute majore: New York!

Marele câştogător al Brexit-ului urmează să fie New York sau SUA,” a spus şi CEO-ul Morgan Stanley, James Gorman, în-tro conferinţă la Washington luna aceasta.

Veţi vedea mai multe afaceri mutându-se la New York.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0