-->

Charles Handy: jumătate din locurile de muncă vor dispărea la nivel mondial

Charles Handy: jumătate din locurile de muncă vor dispărea la nivel mondial

Jumătate din locurile de muncă vor fi înlocuite de tehnologie în următorii 20 de ani, iar aproape 250 de milioane de oameni îşi vor pierde slujbele, într-un deceniu, în detrimentul roboţilor, crede autorul si filosoful Charles Handy. Prezent la conferinţa naţională a HR Club, HR Innovation Conference, Handy a afirmat că “pentru a merge înainte în multe aspecte ale vieţii, nu doar în business, este necesar să te schimbi radical, să porneşti pe un curs nou, care va fi diferit de cel existent, înainte să ajungi în vârf. Deseori, este nevoie de o nouă paradigmă, o nouă curbă, care să adopte o altă perspectivă asupra viitorului şi al business-ului tău”.

Practic, companiile trebuie să se reinventeze din timp, pentru a anticipa provocările viitorului. Handy a dat exemplul lui Steve Jobs, care până să dea lovitura cu calculatorul Macintosh, plănuia să pătrundă la momentul potrivit şi în alte domenii. În muzică, prin intermediul iPod-ului, în telefonie, prin iPhone sau în revoluţionarea tabletelor, prin iPad.

La rândul lui, Sir Alex Ferguson, legendarul manager al Clubului de Fotbal Manchester United, a ştiut să aducă mereu noi talente în echipă, înainte ca vedetele să atingă apogeul.

hal-gregersen

Hal Gregersen

Un alt speaker, Hal Gregersen, director executiv la MIT Leadership Center, a vorbit despre cele cinci calităţi esenţiale ale inovatorilor în business.

Problemele noastre şi ale organizaţiilor sunt ataşate de întrebările pe care ni le punem. Ca să găsim soluţii diferite, inovatoare, trebuie să punem întrebări diferite. Faceţi o listă de cât mai multe întrebări fără să răspundeţi la ele. Doar patru minute pe zi de generare de întrebări, pentru problemele legate de proiectele care ne frământă, duc de cele mai multe ori la schimbarea totală a perspectivei şi la găsirea de soluţii inovatoare”, a precizat Hal Gregersen.

foto-atmosfera

HR Innovation Conference a reunit peste 400 de specialişti în resurse umane.

HR Club este asociaţia profesioniştilor de resurse umane din România şi funcţionează oficial de 12 ani pentru a încuraja dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea şi promovarea celor mai bune practici în domeniu. Începand cu 2007, HR Club este membru al Asociaţiei Europene pentru Managementul Oamenilor (EAPM) şi al Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor din Domeniul Managementului Oamenilor (WFPMA).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0