CMS: Proiect pentru facilitarea investiţiilor pe piaţa de capital

Cristina Reichmann

Avocaţii firmei internaţionale de avocatură CMS Cameron McKenna au reluat săptămâna aceasta seria de întâlniri cu reprezentanţii celor mai importante instituţii şi organizaţii financiare din România, la cel mai înalt nivel de decizie, în cadrul unui proiect condus de biroul CMS din Bucureşti, menit să faciliteze investiţiile pe piaţa de capital din România.

 

La un an după demararea proiectului CMS, această prima întâlnire din 2014 a generat un interes impresionant, adunand peste 70 de reprezentanţi ai principalelor instituţii care activează pe piaţa de capital şi a serviciilor financiare, respectiv Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Bursa de Valori Bucureşti, Depozitarul Central, instituții de credit si societăţi de investiţii financiare locale, BERD, Banca Mondială, IFC, precum şi reprezentanţi ai Goldman Sachs, Erste Bank  London Stock Exchange şi Bank of New York Mellon, invitaţi speciali cu această ocazie.

 

“Ceea ce încercăm şi reuşim împreună prin acest proiect este o formă de instituţionalizare a unei culturi a dialogului, la vârful pieţei de capital, cultură care are o tradiţie importantă în vestul Europei şi în Statele Unite. Acest dialog reuneşte principalii actori în domeniu, experţi internaţionali şi instituţiile de reglementare reprezentative, generând o sinergie necesară între instituţii şi mediul economic, capabilă să revigoreze şi să modernizeze continuu piaţa financiară,” a declarat Cristina Reichmann, Head of CMS Capital Markets, FIS and Structured Finance, iniţiatorul acestui proiect CMS.

Principalele puncte dezbătute la cel mai înalt nivel în cadrul întâlnirii au fost: noi măsuri legislative, precedente, aspecte teoretice şi practice în legătură cu obligaţiunile garantate cu creanțe şi obligațiunile convertibile, certificatele globale de depozit (GDR), implementarea şi aplicarea concepului de beneficial ownership în cadrul legislatiei româneşti, precum şi o analiză a US Securities Law şi a modalităţilor prin care pot fi încurajate investiţiile străine. Participanţii au analizat aspectele teoretice şi operaţionale ale diferitelor instrumente financiare internaţionale – cum ar fi  GDR, ADRs beneficial ownership – precum şi necesitatea armonizării legislative în domeniu în ceea ce priveşte legislaţia românească.

La această întâlnire iniţiată de biroul CMS din Bucuresti au participat avocati ai CMS de la birourile din Bucuresti si Londra, respectiv, Daniel Winterfeldt, Head of Capital Markets International Capital Markets and US Securities Law, Jason Harding, Partner in CMS Capital Markets and Derivatives Group, London Office, Jennifer Pence, Senior Consultant, International Capital Markets, expert US securities; Simon Dayes, Head of Banking and International Finance in South East Europe, Cristina Reichmann, Head of CMS Capital Markets, FIS and Structured Finance, Bucharest Office.

„Este esenţial pentru investitori să înţeleagă şi să poată interacţiona cu sistemul legislativ din ţara în care doresc să investească. De aceea ne dorim ca prin acest dialog iniţiat de biroul nostru din România, cu sprijinul experţilor reţelei internaţionale CMS, care pun laolaltă experienţa lor din diversele jurisdicţii în care operează şi o adaptează la realităţile şi aşteptările pieţei locale să participăm la crearea în România a unui cadru cât mai compatibil cu structurile şi instrumentele pieţei financiare internaţionale, care să înlesnească investiţiile,” a concluzionat Gabriel Sidere, Managing Partner CMS România.

Iniţiativa CMS se înscrie într-un proiect menit să faciliteze dialogul între instituţiile pieţei de capital pe subiecte de mare actualitate.

CMS România este membru al reţelei internaţionale CMS, oferind clienţilor săi consiliere de înaltă specialitate în domeniile juridic și fiscal. Cu peste 2.800 de avocaţi la nivel global, experţi în managementul de proiect şi lucrând în echipe dedicate sectoarelor de activitate, CMS are ca obiectiv clientul şi îndeplinirea cerinţelor acestuia.

CMS este o firmă full-service de avocatură, care se clasează între primele 10 companii de profil din lume, din punct de vedere al numărului de avocaţi (Am Law 2012 Global 100). Cu 56 de birouri în 31 de ţări, CMS a înregistrat în 2012 un venit anual de 841 milioane de Euro. CMS consiliază majoritatea companiilor din DAX 30, precum şi un număr important de companii prezente în topurile Fortune 500 şi FT European 500.

CMS oferă o gamă largă servicii juridice de înaltă expertiză, acoperind 17 arii sectoriale și de practică juridică, incluzând domenii, precum cel bancar și financiar, comercial, de concurență, corporate, litigii, ocuparea forței de muncă, energie, proprietate intelectuală, Life Sciences/ farmaceutică, imobiliare & construcții, taxe și TMT.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0