COMUNICAT PACT

COMUNICAT PACT

Reproducem intregral un comunicat PACT

„PACT PROPUNE O ALTĂ CALE TEHNOCRAŢILOR DIN GUVERNUL CIOLOŞ

FĂRĂ COMPROMISURI: INDEPENDENŢI LA PARLAMENTARE

Membrii PACT (Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor) consideră că în ultimele luni am văzut o altă faţă a administraţiei publice de la nivel central din România: un guvern de tehnocraţi, care au luptat să schimbe ceva în bine şi ne-au demonstrat că se poate și altfel. O zicală celebră spune că formula câştigătoare nu se schimbă şi credem că drumul acestor profesioniști trebuie să continue fără compromisuri și fără să cauționăm o lege electorală nedreaptă, făcută de partidele perfide și putrede de corupție, care împiedică participarea egală a cetăţenilor la actul democratic.

Apreciem eforturile Primului Ministru Dacian Cioloş și ale acelor miniştri din actualul Guvern care au pus în practică o guvernare pentru cetăţeni şi nu pentru politicieni. Apelul nostru către Premier şi echipa sa e simplu şi sincer. Domnule Prim-Ministru, doamnelor şi domnilor Miniştri, schimbarea României cere curaj şi consecvenţă, așa cum aţi demonstrat din plin până acum. Calea către o Românie pe bune, România în care să vrem să trăim zi de zi, este mai dificilă dar mai sănătoasă. De aceea, vă rugăm să nu renunțați la principiile care au condus la formarea acestui guvern: independență politică, integritate, competenţă dovedită şi implicare pe bune a cetăţenilor în viaţa comunităţii. Adevăraţii independenţi trebuie să rămână independenţi până la capăt, aşa cum au cerut cetăţenii în stradă,” a declarat Sebastian Burduja, Preşedintele PACT.

PACT anunţă public că va sprijini necondiționat toţi miniştrii competenţi şi integri din Guvernul Cioloş care vor alege să candideze independent la alegerile parlamentare. Suntem o platformă axată pe găsirea unor soluţii concrete pentru dezvoltarea României, iar multe dintre priorităţile Guvernului Cioloş coincid cu măsurile propuse de PACT în programul România pe bune. Ne dorim ca noul Parlament al României rezultat după alegerile din 11 decembrie 2016 să devină un reper pentru moralitate şi cinste, un for al democrației care să reunească buni specialişti, oameni cu viziune, care vor şi pot să muncească pentru comunitate.

Totodată, PACT consideră că actualii miniştri care au reuşit reforme importante pentru România au avut succes tocmai datorită independenţei lor faţă de actuala clasă politică. O eventuală candidatură a acestora din partea partidelor politice mai noi sau mai vechi ar însemna o legitimare a sistemului electoral necinstit şi nedemocratic, precum şi a metodelor corupte de guvernare, adică tocmai ceea ce actualul Guvern încearcă din răsputeri să schimbe.

Soluţia fără compromisuri pentru membrii Guvernului care vor să facă pasul spre politică şi să-şi păstreze credibilitatea ca specialişti este candidatura independentă. PACT îşi declară public sprijinul pentru aceste candidaturi și este gata să demareze campania de strângere a semnăturilor pentru aceste candidaturi independente.

***

PACT reuneşte „tinerii” – nu atât ca vârstă, cât mai ales ca spirit — toţi cetăţenii care încă mai cred în şansa unui viitor mai bun pentru România şi îşi asumă responsabilitatea de a acționa împreună pentru acest ideal.

PACT are o orientare politică de centru şi militează pentru responsabilizarea şi implicarea cetăţenilor în formularea şi punerea în practică a soluţiilor de dezvoltare, într-un cadru de dialog pragmatic şi axat pe nevoile comunității. Proiectul de ţară asumat este atingerea într-o generație a nivelului mediei UE pentru toţi indicatorii fundamentali de dezvoltare.

Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acţiune, Comunitate, Transparenţă. Într-un cuvânt: PACT.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0