Bursele cresc după ce FED a dat economiei mai mult spaţiu de manevră

Bursele cresc după ce FED a dat economiei mai mult spaţiu de manevră

Pieţele europene şi asiatice au urcat stimulate de creşterea preţurilor materiilor prime şi de confirmarea faptului că Rezerva Federală americană intenţionează să ridice ratele dobânzilor doar treptat, notează presa internaţională.

Pentru moment, FED a menţinut dobânda de politică monetară la un interval cuprins între 0,25% şi 0,50%, dar a anunţat că ar putea înăspri politica monetară până la sfârşitul anului datorită îmbunătăţirii situaţiei pe piaţa muncii.

Am considerat că s-a consolidat posibilitatea unei creşteri, dar am decis să aşteptăm pentru a continua progresul spre obiectivele noastre”, a declarat Janet Yellen, preşedinte FED.

Economia are ceva mai mult spaţiu acum de menevră,” a mai afirmat Yellen la conferinţa de presă din Washington. Pentru şefa FED păstrarea ratelor de dobândă “Este o veste bună!”.

Janet Yellen a argumentat că politica monentară nu a fost excepţional de uşor de adoptat în ciuda nivelului scăzut al ratelor de dobândă, notea bloomberg.com. Asta se întâmplă parţial deoarece creşterea scăzută a productivităţii şi îmbătrâniriea forţei de muncă au redus potenţialul de creştere economică şi echilibrul unei dobânzi pe termen lung.

Politica monetară este doar modest acomodativă,” a mai spus Janet Yellen.

Factorii de decizie ai FED au redus estimările de creştere economică pe termen lung de la 1,8% la 2%.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0