CreditAmanet obține creșteri de peste 25% ale cifrei de afaceri și profitului în primul semestru din 2023

CreditAmanet obține creșteri de peste 25% ale cifrei de afaceri și profitului în primul semestru din 2023

CreditAmanet, lider al pieței de profil, cu o experiență de peste 15 ani, a înregistrat în primul semestru din 2023 rezultate financiare consolidate cu peste 25% mai mari decât în anul precedent. Astfel, cifra de afaceri a holdingului cu 3 linii de business (amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile) a ajuns la 42,31 milioane de lei în primul semestru din 2023, o creștere de 26,22% față de 33,52 milioane de lei în aceeași perioadă a anului trecut. Profitul companiei pentru prima jumătate a anului curent a atins valoarea de 4,44 milioane de lei, o apreciere procentuală de 24,11 comparativ cu 3,58 milioane de lei în primul semestru al anului trecut.
Rezultatele financiare consolidate obținute în primul semestru confirmă creșterile estimate pentru această perioadă și continuă trendul constant ascendent, în care compania cu capital românesc a raportat performanțe financiare impresionante.
„Rezultatele din primul semestru, la nivelul holdingului se încadrează în proiecțiile bugetate. Aceasta demonstrează că am avut așteptări realiste, în pofida climatului economic cu multiple provocări. Ne-am urmărit cu perseverență strategia de business, care s-a dovedit a fi una perfect adaptată realităților sociale și economice actuale. Rezultatele financiare consolidate ale primului semestru reprezintă încă un pariu câștigat de întreaga echipă CreditAmanet”, spune CEO-ul companiei, Cosmin Popovici.
Prima jumătate a lui 2023 a fost o perioadă în care compania lider de piață a îndeplinit multe alte obiective de business, pe lângă cele financiare. CreditAmanet și-a consolidat rețeaua națională de agenții. Sibiul, „un centru important de business pentru CreditAmanet”, după cum consideră CEO-ul companiei, este orașul care găzduiește cea mai nouă agenție. Totodată, aceasta marchează implementarea unui nou concept de amenajare, care are în centru atât facilitarea interacțiunii clienţilor cu produsele şi serviciile CreditAmanet, cât și o experiență de shopping modernă și confortabilă.
Proiectele de digitalizare a căror valoare va depăși anul acesta suma de 1 milion de euro s-au concretizat în finalizarea introducerii tabletelor și semnăturii electronice în toate agențiile CreditAmanet, în intensificarea prezenței online și realizarea unor pași importanți pentru dezvoltarea de noi platforme de tranzacționare online.
În primul semestru din 2023, CreditAmanet și-a inaugurat birourile „verzi” din cea mai înaltă clădire din România, SkyTower. Necesară datorită dezvoltării accelerate a companiei și creșterii cu 15% a personalului raportat la anul anterior, relocarea sediului principal reprezintă, pe lângă atingerea unei etape superioare în dezvoltarea CreditAmanet, și o afirmare a principalelor sale valori: sustenabilitatea, inovația și profesionalismul.
Pentru cel de-al doilea semestru din 2023, compania românească își propune să mențină același ritm de creștere pe toate liniile de business, atât în ce privește cifra de afaceri, cât și profitul.
„Suntem încrezători că vom îndeplini obiectivele propuse pentru exercițiul financiar actual. Digitalizarea și consolidarea rețelei nationale de agenții rămân prioritățile noastre, la fel și dezvoltarea practicilor sustenabile prin intermediul politicilor ESG. De la an la an am dezvoltat un business tot mai solid și rezilient împreună cu echipa noastră, dar și o afacere privită cu încredere de clienți. De altfel, aceștia sunt o parte dintre factorii care au generat performanțele financiare spectaculoase pe care CreditAmanet le-a obținut în ultimii ani”, mai spune Cosmin Popovici.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0