Cristina Mahika Voiconi preia conducerea Libra Internet Bank

Cristina Mahika Voiconi preia conducerea Libra Internet Bank

Cristina Mahika Voiconi preia conducerea Libra Bank de la Emil Bituleanu, conform unui anunţ al băncii la Bursă. Noul director general este una dintre persoanele cu cea mai mare vechime în cadrul Libra Internet Bank, activând în instituția financiară încă din 1999 – 2010. Absolventă a Facultății de Comerț – secția Relații Economice Internaționale, din cadrul Academiei de Studii Economice București, noua șefă de la Libra Internet Bank a avut de-a lungul vremii responsabilități majore, din poziția de director general adjunct: mai întâi a fost coordonator al Ariei Risc, iar mai apoi al Ariei de Vânzări
Cu o experiență vastă în domeniul financiar-bancar, începută în anul 1993, Cristina Voiconi este absolventă a programul ASEBUSS Executive MBA, organizat în parteneriat cu Kenesaw State University, Atlanta, SUA. În perioada 2010 – 2014, a urmat cursurile unui „Stagiu de auditor financiar” organizat de CAFR București (Camera Auditorilor Financiari din România), iar în decembrie 2014 a absolvit cursul „Strategies and Sales” al Harvard Business School Executive Education (SUA).
Cristina Voiconi este Vicepreședinte (Membru Executiv) al Consiliului de Administrație al Băncii și membru al Comitetului de Direcție, participând ca membru și în câteva comitete operaționale ale Băncii, precum Comitetul de Credite, Comitetul de Administrare a Activelor și Pasivelor, Comitetul de Administrare a Riscurilor sau Comitetul IT. 

Totodată  Cosma Adrian – Dumitru a fost numit Director General Adjunct urmând să coordoneze Divizia Administrarea Riscurilorși Divizia Conformitate. Numirile vor deveni efective începând cu data obținerii aprobării prealabile din partea Băncii Naționale a României.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0