OTP Leasing susține mobilitatea verde prin finanțarea flotei de vehicule electrice a e-Mobility Rentals

OTP Leasing susține mobilitatea verde prin finanțarea flotei de vehicule electrice a e-Mobility Rentals

OTP Leasing, parte din grupul bancar OTP, a finanțat, prin leasing financiar, flota de autovehicule verzi a e-Mobility Rentals. Scopul acestei finanțări este de a oferi soluții inteligente pentru a susține conceptul de închirieri vehicule electrice bazat pe baterii interschimbabile în locații fixe (swap stations), fiind primul serviciu de acest gen din Europa. Finanțarea marchează începutul unui parteneriat ce va susține, până în 2024, achiziția a 400 de vehicule electrice pentru flota companiei. În prezent, mașinile sunt utilizate de companii din industria de food delivery și lanțuri de hypermarketuri, urmând a se extinde și către alte domenii de activitate. 

OTP Leasing promovează și susține finanțarea autovehiculelor electrice și hibrid ca parte a angajamentului său pe termen lung  de a investi în proiectele sustenabile ale companiilor locale, care doresc să își achiziționeze flote de bunuri cu emisii reduse de dioxid de carbon.  

“Una dintre cele mai mari provocări actuale este sustenabilitatea, în toate formele ei și consider că este important ca fiecare organizație să susțină îndeplinirea obiectivelor globale de mediu, sociale și guvernanță corporativă. Prin solutiile de finantare personalizate oferite de compania noastră, ne-am propus să avem o contribuție semnificativă la tranziția spre o cultură verde, cu precădere prin finanțararea vehiculelor electrice si hibrid. Am făcut un pas major în această direcție, ținând cont de oportunitatea parteneriatului pe care l-am demarat alături de e-Mobility Rentals, pe care îl considerăm unul strategic pentru piața locală. Prin această finanțare, suntem mai aproape de îndeplinirea obiectivelor noastre ambițioase, de a finanța proiecte noi care susțin inovația tehnologică și de a reduce emisiile de dioxid de carbon ale flotelor existente și viitoare, parte din portofoliul OTP Leasing” declară Lucian Bazna, Chief Business Officer, OTP Leasing Romania.  

E-Mobility Rentals oferă spre închiriere vehicule electrice, cu o autonomie de până la 120 km, și pune la dispoziția utilizatorilor infrastructura de încărcare și schimb de baterii, eficiente din punct de vedere cost si timp alocat încărcării efective. Conform calculelor companiei, este de până la 5 ori mai ieftin transportul prin soluția e-Mobility Rentals comparativ cu transportul convențional cu mașini care consumă combustibil fosil. Inovația pe care o propune e-Mobility Rentals reprezintă o soluție de tip one-stop shop pentru companiile care au nevoie de o modalitate de transport eficiență financiară și ecologică totodată. 

“e-Mobility Rentals reprezintă astăzi cea mai bună opțiune financiară și ecologică la transportul comercial individual. Am gândit această soluție astfel încât ea să genereze beneficii pentru utilizatori și pentru orașe. Prin acest parteneriat, OTP Leasing România susține ambiția noastră de a extinde flota de vehicule cu baterii electrice interschimbabile și de a mări infrastructura de stații de incarcare swap, atât în București cât și în țară. De astăzi putem să ne ajutăm și mai mult partenerii să își optimizeze bugetele pe care le alocă transportului și livrărilor, să își reducă amprenta de carbon și să ajungă mai aproape de îndeplinirea obiectivelor ESG pe care și le asumă tot mai multe companii” spune Eduard Anghel CEO E-Mobility Rentals

Cota mașinilor electrice și hibrid este una importantă, de peste 13%, conform Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA), iar tendința la nivel european reflectă o creștere accelerată în ultimii ani. În România, volumele vânzărilor din această gamă de vehicule s-au dublat în anul 2022 comparativ cu anul precedent, fiind peste 10 000 de vehicule electrice înmatriculate conform datelor publicate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0