Depozitarul Central ofera gratuit, în săptămâna 21-25 martie 2022, serviciul de înregistrare a codului IBAN

Depozitarul Central ofera gratuit, în săptămâna 21-25 martie 2022, serviciul de înregistrare a codului IBAN

Depozitarul Central se alătură acțiunilor educaționale și de promovare prilejuite de Global Money Week, oferind gratuit, în săptămâna 21-25 martie 2022, serviciul de înregistrare a codului IBAN utilizat pentru efectuarea plăţilor de dividende prin virament bancar.

Ca în fiecare an, Săptămâna Mondială a Banilor este aniversată și în România, sub egida Autorității de Supraveghere Financiară, cu sprijinul Depozitarului Central, care oferă gratuit celor interesați, în perioada 21-25 martie anul curent, serviciul de înregistrare a codului IBAN, utilizat pentru efectuarea plăților de dividende prin virament bancar.

 “Este remarcabil că, în ciuda contextului atât de complicat și volatil, Global Money Week conservă tradiția și celebrează a zecea ediție, promovând și încurajând educația financiară la nivel mondial. Poate că tocmai din cauza provocărilor cu care ne confruntăm este atât de important să pregătim generațiile următoare, asigurându-ne de soliditatea cunoștințelor asimilate de aceștia în domeniul financiar.

Este, de asemenea, o onoare pentru Depozitarul Central să se regăsească, din nou, printre partenerii evenimentului, punând la dispoziția participanților serviciile sale și implicându-se activ în cadrul Global Money Week.

Depozitarul Central va rămâne consecvent și implicat în acțiunile de educație financiară desfășurate pe piața de capital din România, pe care le vom sprijini și încuraja și pe viitor.”, a declarat Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central.

 Deținătorii de instrumente financiare care nu sunt clienți ai unui intermediar își vor putea înregistra gratuit, la Depozitarul Central, codul IBAN, pe baza actului de identitate, a unui extras de cont de la bancă şi a completării formularului de colectare a codului IBAN, timp de o săptămână, începând cu data de 21 martie 2022, prin transmiterea documentelor necesare înregistrării codului IBAN, utilizând serviciile poştale sau corespondența electronică.

Adresa de corespondenţă: Depozitarul Central SA Bulevardul Carol I, Nr. 34-36, Bucureşti, Sector 2, Cod poştal: 020922

Email: contact@depozitarulcentral.ro

Mai multe informaţii despre documentele necesare înregistrării codului IBAN pot fi obţinute accesând pagina de internet a Depozitarului Central: https://www.roclear.ro/Detinatori/DetinatoriDistribuireDividende

Înregistrarea codului IBAN la Depozitarul Central este necesară şi utilă pentru deținătorii de instrumente financiare care nu au cont deschis la un intermediar, pentru încasarea automată a dividendelor sau a altor sume de bani cuvenite, plata acestora fiind instructată de către Depozitarul Central, prin intermediul agentului de plată desemnat de emitentul la care respectivul acționar are deţineri.

Global Money Week este un eveniment care se desfăşoară anual, la nivel internațional având scopul de a crește nivelul de educație și integrare financiară a copiilor și tinerilor. Mai multe detalii despre GMW – www.globalmoneyweek.org.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0