Electrica a cumpărat proiectul fotovoltaic „Vulturu”

Electrica a cumpărat proiectul fotovoltaic „Vulturu”

Țuca Zbârcea & Asociații a acordat servicii de asistență juridică companiei Electrica în procesul prin care aceasta a cumpărat proiectul fotovoltaic „Vulturu”. Echipa de avocați a fost coordonată de Sorin Vlădescu (Partner), cu suportul avocaților Nisa Jecu (Managing Associate) și Raluca Mișu (Managing Associate).

Electrica și-a informat actionarii si investitorii asupra faptului ca, pe data de 6 iulie 2022, a semnat, in calitate de cumparator, cu  Vlad-Mihai Ungureanu si Tudor-Nicolae Ungureanu, in calitate de vanzatori, un contract de vanzare-cumparare („Contractul”) de parti sociale intr-o companie de proiect care are ca obiect principal de activitate productia de energie din surse fotovoltaice.
Contractul priveste achizitia a 100% din partile sociale ale Green Energy Consultancy & Investments S.R.L., detinuta integral de vanzatori, pentru un pret total estimat de 600.000 EUR. Pretul final se va determina prin ajustarea pretului total estimat in functie de capacitatea de productie autorizata, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual. Green Energy Consultancy & Investments S.R.L. dezvolta
proiectul fotovoltaic „Vulturu” cu o capacitate instalata de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) si 9,75 MW AC (putere evacuabila in retea), situat in zona comunei Vulturu, judetul Vrancea.
Contractul prevede achizitionarea in perioada urmatoare semnarii contractului de vanzarecumparare de catre Electrica a partilor sociale ale companiei si plata pretului aferent in doua etape, structurate in functie de stadiul de dezvoltare a proiectului si de indeplinirea unor conditii
suspensive.
Tranzactia vizata se incadreaza in strategia Grupului Electrica stabilita pentru perioada 2019-2023, in care se are in vedere si extinderea pe lantul valoric al energiei electrice, in special in zona de productie a energiei electrice din surse regenerabile.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0