eToro anunță un parteneriat cu Bridgewise pentru a lansa un nou portofoliu care folosește analiza bazată pe inteligență artificială

eToro anunță un parteneriat cu Bridgewise pentru a lansa un nou portofoliu care folosește analiza bazată pe inteligență artificială

Platforma de tranzacționare și de investiții eToro a încheiat un parteneriat cu Bridgewise, o companie care utilizează inteligența artificială pentru analiza acțiunilor, pentru a lansa „Fundamental-AI”, un portofoliu care oferă utilizatorilor eToro expunere la companii pozitionate să aibă performanțe superioare celor din industria lor. 

Utilizând tehnologia sa proprie de inteligență artificială generativă, Bridgewise va analiza cele mai mari 1.000 de companii de pe platforma eToro conform capitalizării de piață și le va clasifica pe baza unor factori care prezic performanțele viitoare, inclusiv raportările trimestriale, comentariile privind datele financiare și cercetările analiștilor. Ca urmare a acestei analize, fiecărei companii i se atribuie un scor numeric care reflectă probabilitatea ca acțiunile să depășească performanțele colegilor din industrie. Cele mai promițătoare acțiuni vor fi alocate portofoliului. 

Noul portofoliu Fundamental-AI se adaugă astfel la oferta existentă de portofolii tematice pe bază de inteligență artificială de la eToro și este primul care implementează analiza fundamentală la scară largă. Portofoliul va fi compus din 40 de acțiuni din diverse industrii și zone geografice și va fi reechilibrat lunar. Toate activele sunt oferite sub formă de CFD-uri constând în poziții de tip “long” și “short”. 

Analiza fundamentală servește drept piatră de temelie a evaluării acțiunilor și, în mod tradițional, a fost consumatoare de timp pentru investitorii individuali. Cu toate acestea, IA schimbă regulile jocului, deoarece poate gestiona rapid cantități mari de date de oriunde din lume, în orice limbă„, a explicat Dani Brinker, Head of Investment Portfolios la eToro. „Oferindu-le utilizatorilor noștri un portofoliu care cuprinde atât poziții de tip “short”, cât și “long”, ne propunem să oferim o abordare investițională care oferă flexibilitatea de a se adapta la condițiile schimbătoare ale pieței și de a genera potențiale randamente indiferent dacă prețurile cresc sau scad. Așteptăm cu nerăbdare să valorificăm cunoștințele Bridgewise pentru a modela alocarea lunară.”

Gaby Diamant, CEO și co-fondator la Bridgewise, a declarat: „Analiza datelor cu ajutorul inteligenței artificiale are potențialul de a oferi oportunități mai diversificate decât selecția tradițională de acțiuni. Suntem încântați să punem în aplicare tehnologia noastră brevetată și să oferim eToro acces la modele de învățare automată pentru a ajuta la procesarea unor cantități enorme de informații de pe piață. În parteneriat cu eToro, suntem încântați să fim în prima linie pentru a ajuta investitorii de toate nivelurile să beneficieze de această tehnologie inovatoare, care schimbă regulile jocului.”

Portofoliile Inteligente oferă investitorilor expunere la diverse teme de piață. Reunind mai multe active în cadrul unei metodologii definite și utilizând o abordare pasivă a investițiilor, acestea furnizează soluții de investiții pe termen lung care oferă o expunere diversificată. Investiția inițială pornește de la 500 USD, iar investitorii pot accesa instrumente și grafice pentru a urmări performanța portofoliului, în timp ce feed-ul social al eToro îi va ține la curent cu evoluțiile din sector. Produsul nu este disponibil pentru utilizatorii din SUA.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0