EVERGENT Investments raportează o valoare record a activelor totale de 2,95 miliarde lei și o creștere cu 73% a rezultatului net pentru 2023

EVERGENT Investments raportează o valoare record a activelor totale de 2,95 miliarde lei și o creștere cu 73% a rezultatului net pentru 2023

EVERGENT Investments, compania de investiții listată sub simbolul EVER, raportează un rezultat net de 203,8 milioane lei aferent anului 2023, reprezentând o creștere cu 73% față de cel înregistrat în anul anterior și o depășire cu 158% a nivelului bugetat.

Rezultatul net este principalul indicator de performanță al companiei și este compus din profitul net și câștigul net realizat din vânzarea activelor financiare clasificate la valoare justă prin alte elemente ale rezultatului global (FVTOCI) reflectat în rezultatul reportat.

EVERGENT Investments a continuat să consolideze încrederea investitorilor prin performanță remarcabilă și continuă. Astfel, a înregistrat o valoare record a activelor totale de 2,95 miliarde lei la 31 decembrie 2023, obținând o creștere de 140% în ultimii 10 ani. Randamentul total al activelor EVERGENT (inclusiv dividendele plătite acționarilor) a fost de 31,85% în 2023, comparabil cu randamentul anual al celor mai performante fonduri din România, membre AAF.

“Performanța financiară a companiei noastre este susținută de o abordare investițională strategică, atent construită și actualizată anual la nivelul Boardului EVERGENT Investments, aplicată pe un  sistem riguros și complex de guvernanță corporativă. Compania a practicat un management activ al resurselor, sectorial și în cadrul portofoliilor specializate, urmând cu perseverență planificarea financiară, procedurile investiționale și de risc specifice unui fond reglementat și supravegheat.”, a declarat Claudiu Doroș, Președinte și Director general al EVERGENT Investments.

EVERGENT Investments a alocat o sumă de peste 80 milioane lei pentru fondul de dividende in 2023, din rezultatul anului 2022. Randamentul dividendului la prețul acțiunii a fost de 7,26%, calculat la ex date.

 

Despre EVERGENT Investments

EVERGENT Investments, cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa românească de capital, este un deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunităţii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate şi responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunităţi investiţionale, atât în piaţa de capital, cât şi prin proiecte de private equity în agribusiness, real estate și tehnologie.

Prin politica de dividend predictibilă și programele de răscumpărare, compania le oferă acționarilor, atât profituri pe termen scurt, cât și perspectiva pe termen lung de creștere a valorii activelor deținute. De-a lungul ultimilor 15 ani, compania a distribuit dividende care depășesc valoarea de 1 miliard lei, iar valoarea activelor administrate a  depășit pragul de semnificație de 600 milioane de euro . www.evergent.ro

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0