Exigent Development primește o finanțare de 57,80 milioane euro de la OTP Group, pentru dezvoltarea fazei 5 a proiectului Plaza Residence

Exigent Development primește o finanțare de 57,80 milioane euro de la OTP Group, pentru dezvoltarea fazei 5 a proiectului Plaza Residence

OTP Bank România și OTP Bank Plc. anunță încheierea unui acord de finanțare cu Exigent Property Investment SRL, în valoare de 57,80 milioane de euro, pentru construirea fazei cu numărul 5 din ansamblul rezidențial Exigent Plaza Residence, aflat în cartierul Militari din București, între mall-ul Plaza România și Parcul Timișoara. În vederea susținerii TVA-ului din cadrul aceluiași proiect, OTP Bank România a acordat și o linie de finanțare în valoare de 50 de milioane de lei. 

Faza 5 a proiectului Plaza Residence va include 1,288 de apartamente – studiouri, două și trei camere, se va întinde pe o suprafață de 27,314 mp de teren și va avea aproximativ 144,200 mp construiți, cu tot cu subsol, iar fiecare dintre cele trei clădiri va avea o înălțime de 2S+P+11E. Complexul oferă, de asemenea, spații verzi, precum și două parcări subterane, iar la parterul blocurilor sunt prevăzute spații comerciale. 

Plaza Residence a fost construit în locul fostei fabrici bucureștene de pâine, Lujerul, și al stației de betoane Holcim și are livrate, până în prezent în jur de 6.000 de apartamente, acesta fiind cel mai mare proiect rezidențial din București. OTP Bank a contribuit substanțial (cu finanțări de peste 530 de milioane de lei și la finanțarea fazelor anterioare ale aceluiași proiect (fazele 1, 2, 3 și 4), derulate prin intermediul companiei Exigent Development SRL, proiecte finalizate și integral vândute către clienți. 

„OTP Bank este un partener activ al mediului de real estate din România, prin implicare nu doar prin finanțare, ci și prin know-how și consilierea adecvată pentru realizarea de proiecte sustenabile și pe termen lung, asa cum este exemplul de față. Primul credit oferit grupului Exigent a fost în anul 2017, de atunci compania avut o evoluție continuă, prin care a ajuns să dezvolte mii de apartamente în ansambluri rezidențiale, ajungând astăzi la faza a 5-a a proiectului Plaza Rezidence. Suntem încântați să contribuim, împreună cu groupul OTP la finalizarea acestui credit sindicalizat”, a declarat Alexandru Neagu, Director Large Corporate, în cadrul OTP Bank Romania. 

 „Încheierea acestui nou acord cu OTP Bank consolidează și reconfirmă parteneriatul solid al băncii cu unul dintre cele mai de succes proiecte ale noastre, Plaza Residence”, a declarat Alin Niculae, fondator Alfa Group, un grup antreprenorial românesc din care Exigent Development face parte.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat în calitate de consultant juridic pentru OTP Bank, iar Clifford Chance a fost consultantul juridic al Exigent Development SRL, printr-o echipă coordonată de Mădălina Rachieru-Postolache, partener, și formată din senior associate Mădălina Mailat și avocat Dana Mirea.

„Am avut o colaborare foarte bună pe această tranzacție cu toate părțile implicate și ne bucurăm să adăugăm în portofoliul nostru o finanțare importantă pentru un proiect reprezentativ pentru piața imobiliară din București, alături de unul dintre cele mai dinamice grupuri antreprenoriale din România”, spune Mădălina Rachieru-Postolache, partener Clifford Chance. 

 „Suntem foarte încântați că am fost alături în această tranzacție de echipa OTP Bank, o echipă de profesioniști talentați, care au avut o contribuție semnificativă la reușita acestei finanțări. Le urăm succes celor de la Exigent în finalizarea acestei noi etape a unui proiect rezidențial frumos, atât de necesar în peisajul capitalei României”, a menționat Valentin Voinescu, Partener NNDKP, Practica de Drept Bancar și Finanțări.

Exigent Development este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din București și unul dintre cei mai activi din România, după numărul de unități rezidențiale livrate anual, cu multe alte proiecte în derulare în prezent. Compania este deținută de Alfa Group, impreuna cu Cornel Petruț Ion și Daniel Niculae, doi antreprenori de succes, care și-au pus amprenta de-a lungul anilor pe o serie de proiecte imobiliare de anvergură. 

Alfa Group (un grup antreprenorial românesc înființat de omul de afaceri Alin Niculae) deține și OSCAR Downstream – cea mai mare companie petrolieră independentă distribuitoare de carburant din România și în top 5 companii pe piața autohtonă de oil & gas. Grupul are sub umbrela sa companii din domenii diverse, precum asigurări, tehnologie, logistică, project management pentru real estate, dar și Akcent Development, unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de locuinţe din Bucureşti, cu peste 20 de ani de prezenţă pe piaţa imobiliară din Capitală, atât pe segmentul de cladiri de birouri, cât și rezidențiale, care a anunțat investiții de 300 de milioane de euro în piața rezidențială pentru următorii ani.

Grupul, prin prisma companiilor membre specializate pe dezvoltări imobiliare și datorită experienței vaste în construirea de locuințe durabile, a adunat în portofoliul său peste 10.000 de apartamente finalizate, printre care amintim: 19th Residence, 20th Residence, 21Residence Politehnica, Exigent One și Exigent Two, Plaza Residence (fazele 1-4), Cloud9 Residence etc. Mai mult decât atât, pe segmentul de clădiri de birouri por fi enumerate proiecte de tip boutique, situate în zona centrală a orașului, precum Mendeleev Office 5, Eminescu Offices, Rosetti Tower sau Oscar One.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0