Final de telenovelă pentru Banca Românească: tranzacția cu Eximbank s-a finalizat

Final de telenovelă pentru Banca Românească: tranzacția cu Eximbank s-a finalizat

EximBank a finalizat achiziţia Băncii Româneşti S.A. (BROM), oferta înaintată fiind parte a acordului încheiat în luna iunie 2019 între EximBank şi Naţional Bank of Greece (NBG) privind achiziţia participaţiei acesteia de 99,28% în acţionariatul BROM.
În urma achiziţiei, EximBank intra pe atractivă piaţa de retail din România, devenind o bancă universală cu servicii complete şi continuând să îşi îndeplinească misiunea pe termen lung prin susţinerea şi promovarea dezvoltării economice a României. Nouă entitate se va situa printre primele 10 bănci din România, având o cotă de piaţă de aproximativ 3%.
”Prin achiziţia Băncii Româneşti, EximBank îşi îmbunătăţeşte serviciile acordate clienţilor locali şi îşi creşte capacitatea de susţinere a dezvoltării economiei româneşti. Cota de piaţă a BROM, un management performant şi un nivel bun de solvabilitate şi lichiditate completează punctele forte ale EximBank, împreună urmând să fim şi mai puternici. Sunt încrezător că toate aceste elemente definitorii, unificate la finalul procesului de integrare ce urmează, vor crea o instituţie de referinţă pe piaţa financiar-bancara ce va răspunde mai bine cerinţelor clienţilor noştri”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
J.P. Morgan Securities plc a acţionat în calitate de consultant financiar unic în cadrul tranzacţiei. EximBank a mai fost asistata de către Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, în timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan internaţional, iar Bulboaca&Asociaţii SCA a asigurat asistenta juridică pe plan local.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0