-->

Raiffeisen Global Equity – primul fond din România care te ajută să investeşti în companii sustenabile

Raiffeisen Global Equity – primul fond din România care te ajută să investeşti în companii sustenabile

Raiffeisen Asset Management lansează un nou fond de investiţii – Raiffeisen Global Equity – legat de ratingul ESG, adică investiţiile fondului se fac ţinând cont de criteriile de sustenabilitate pentru companii. Noul fond va înveşti în fonduri de acţiuni şi va avea diversificare la nivel global, iar investiţiile vor ţine cont, pe lângă criteriile de randament, şi de cele de rating ESG, publicate de companii. ESG (Environmental, Social, Governance) reprezintă un set de standarde pe care investitorii le urmăresc atunci când analizează companiile în care investesc şi au în vedere trei componente: (E) mediu – impactul pe care activitatea companiei o are asupra mediului înconjurător;
(S) social – relaţia companiei cu stakeholderii (angajaţi, clienţi, comunitate);
(G) guvernanta – măsura în care compania respecta cerinţele de guvernanţă (leadership, respectarea normelor, drepturile acţionarilor etc)
“Încurajăm dintotdeauna comportamentul responsabil faţă de clienţi, angajaţi, furnizori, parteneri sau autorităţi. Ne gândim de mai mult timp la ideea de a lansa în România un fond de investiţii care să ţină cont de criteriile de sustenabilitate: faţă de mediu, comunitate, societate, în general” a spus Steven van Groningen, Preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank.
“ În cei 15 ani de când activează pe piaţă, Raiffeisen Asset Management a inovat continuu şi a pus în fata clientiilor săi opţiuni potrivite fiecăruia dintre ei. Suntem bucuroşi să anunţăm lansarea acestui fond, dedicat investiţiilor sustenabile si responsabile. În lume există un interes tot mai mare pentru acest tip de investiţii, interes manifestat şi de către clienţii Raiffeisen. Managementul responsabil duce la o mai bună gestionare a riscurilor şi la obţinerea unor performanţe mai bune, pe termen lung” a declarat Răzvan Szilagyi, CEO Raiffeisen Asset Management.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0