Fondul Român de Contragarantare anunță că, de astăzi, interfața www.contragarantare.ro (www.frcg.ro) a trecut la faza go live

Conducerea Fondului Român de Contragarantare S.A. (FRC) anunță că, de astăzi, interfața www.contragarantare.ro (www.frcg.ro) a trecut la faza go live. Actualizarea platformei tehnologice a principalului canal de comunicare online al FRC, website-ul www.contragarantare.ro permite o navigare adaptată pentru toate dispozitivele (tehnologie responsive pentru toate rezoluțiile), îmbunătățirea caracteristicilor user friendly și securitate sporită.

De asemenea, arhitectura și conținutul website-ului www.contragarantare.ro sunt structurate pentru a răspunde mai bine cerințelor de informații pentru trei categorii de public: antreprenori/IMM-uri; partnerii FRC – fondurile de garantare și instituțiile de credit; societate civilă și coordonatori instituționali care monitorizează obligațiile de transparență, misiunea publică a FRC și guvernanța acestuia.

Facilitarea accesului la finanțare pentru IMM și alte categorii de beneficiari este prezentată succint în prima pagină (Homepage) prin enunțuri legate de produse și avantajele acestora. În secțiunea Despre FRC/Activitate se dau detalii privind instrumentele și mecanismele de contragarantare a garanțiilor acordate la creditele pentru IMM-uri, respectiv cele mai noi informații despre garanțiile de stat oferite în cadrul programelor guvernamentale actuale în care FRC este implicat și care vizează sprijinirea finanțării antreprenorilor și altor categorii de beneficiari: Garant Construct, respectiv Innovation.

Noul website FRC îmbunătățește dialogul cu potențialii beneficiari prin introducerea ferestrelor de dialog și comunicare, astfel că schimbul de informații este facilitat și încurajat pe canale online. Specialiștii IT&C ai instituției au realizat in-house întreaga arhitectură de informații și, prin implicarea  echipelor interne, au populat cu date, formulare și scheme ușor de parcurs de către utilizatori.

Start-up-urile și întreprinderile mici și mijlocii se află în centrul redresării economice a Europei și a României. Noile programe guvernamentale Innovation, Garant Construct  sunt esențiale pentru ca antreprenorii români să valorifice potențialul de creștere/inovare/dezvoltare și sa asigure tranziția duală: verde și digitală. O parte din pachetul substanţial de susţinere a acestui sector important poate fi implementat prin intermediul FRC, alături de alte instituții financiar-bancare, în valori care se estimează că vor  genera – cumulat – un impact pozitiv în economie.

„Strategia de promovare online pe anul 2022 se bazează pe trei canale proprii de transmitere de mesaje/informații: noul website și paginile proprii de social-media: LinkedIn și Facebook, la care se adaugă la actiunile derulate in parteneriat cu mass-media si alti stakeholderi institutionali ai FRC, în cadrul unui program de acțiuni privind promovarea imaginii și publicitatea produselora declarat Andreia Surcel, membru al Directoratului FRC.

Astfel, comunicarea cu factorii de interes ai instituției (stakeholders) se realizează mai rapid prin implementarea formulelor specifice mediului virtual, website-ul FRC fiind componenta de bază pentru promovarea imaginii instituției și publicitatea produselor/programelor în care aceasta este implicată cu scopul de a facilita accesul la finanțare a IMM-urilor și a altor categorii de beneficiari.

FRC a fost înfiinţat în anul 2009 ca răspuns la criza financiară care a afectat afacerile mici şi mijlocii, în primul rând, rolul său fiind de a prelua o parte din riscul asumat de fondurile de garantare şi de diminuare a costurilor finanţării prin reducerea comisionului practicat de instituţiile de garantare. Prin aceasta se produc două efecte: cel de levier al mecanismului care permite garantorilor să sprijine mai mulţi antreprenori, precum şi cel de sporire a încrederii băncilor şi a altor categorii de finanţatori în procesul de finanţare a antreprenorilor români, cu scopul ca aceştia să îşi continue activitatea, în ciuda condiţiilor economice dificile.” a declarat Stere Farmache, membru al Directoratului FRC.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0