//

Franklin Templeton: Desemnarea conducerii Salrom încalcă legea managementului privat la stat

piatacapitalAdministratorul Fondului Proprietatea, Franklin Templeton, consideră că desemnarea unui nou Director General al Societăţii Naţionale a Sării (Salrom) încalcă grav prevederile legii privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor de stat. “Noul Director General a fost desemnat de Consiliul de Administraţie fără a fi respectate criteriile şi procedurile transparente cerute de OUG 109/2011 pentru procesul de selecţie. În schimb, desemnarea a rezultat strict din imixtiunea Ministerului Economiei în independenţa Consiliului Salrom, ca urmare a emiterii unui ordin ministerial referitor la desemnarea unui membru al unui partid politic”, se arată într-un comunicat al administratorului Fondului Proprietatea (FP).

Franklin Templeton arată că Ministerul Economiei a emis în decembrie 2012 un ordin prin care împuterniceşte reprezentanţii instituţiei în CA al Salrom să revoce directorul general şi să îl numească în această funcţie pe Aurel Bucur, membru al Consiliului Local Târgu Ocna (PSD).

„Desemnarea dl. Aurel Bucur a avut loc fără realizarea unui proces de selecţie efectuat de o companie independentă de recrutare, după cum este stipulat în legislaţie. În opinia noastră, experienţa şi referinţele dlui. Bucur nu îndeplinesc cerinţele poziţiei de Director General. Conform CV-ului dlui Bucur, acesta nu a avut niciun fel de responsabilităţi similare în posturile ocupate anterior”, se arată în comunicatul Franklin Templeton.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0