Gazprom extinde reţeaua de benzinării din România

stire conferinta

Grupul rus Gazprom vrea să extindă reţeaua de benzinării din România la 120 de staţii la sfârşitul anului 2015, în urma unei investiţii totale de peste 150 milioane euro, a declarat directorul general al Gazprom Neft, Kirill Kravchenko, la inaugurarea oficială a reţelei de staţii de distribuţie carburanţi Gazprom din România. Potrivit lui Kravchenko, cele mai multe dintre benzinăriile pe care Gazprom le va deschide în România vor fi proiecte greenfield.

Subsidiara Gazprom Neft-NIS j.s.c Novi Sad a inaugurat oficial o nouă staţie sub brand-ul Gazprom în România, în judeţul Damboviţa, pe autostrada A1.

Vadim Smirnov, director general NIS, a arătat că staţiile Gazprom vor avea şi restaurant, bancomate, puncte de acces la internet, dar şi case de schimb valutar. În acest moment reţeaua Gazprom cuprinde 12 staţii de distribuţie carburanţi în România. A doua fază a programului de dezvoltare a reţelei în România include construcţia a încă 20 de staţii de distribuţie carburanţi, urmând ca până la sfârşitul anului reţeaua să cuprindă 50 de benzinării.

Programul de dezvoltare a noii reţele de staţii de distribuţie carburanţi “Gazprom Petrol Stations” include şi alte ţări din regiunea Balcanilor – Serbia, Bulgaria, România, Bosnia şi Herzegovina.

NIS desfăşoară operaţiuni de explorare, producţie şi rafinare de petrol şi gaze, cât şi de vânzare de produse petroliere. Acţionarii principali sunt Gazprom Neft (56,5%) şi Guvernul Republicii Serbia (29,88%).

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0