UE: Plan de 8 mld. euro pentru lupta împotriva şomajului în rândul tinerilor

international

Liderii europeni au căzut de acord să accelereze deblocarea a şase miliarde de euro pentru lupta împotriva şomajului în rândul tinerilor şi să majoreze la opt miliarde de euro suma consacrată acestui plan, relatează AFP.

Comisia Europeană a propus ca suma de 6 miliarde de euro alocată pentru angajarea tinerilor în cadrul bugetului multianual al UE pentru 2014-2020 să fie mobilizată pe o perioadă de doi ani în loc de şapte. “Iniţiativa pentru tineret” are în vedere regiunile cele mai afectate de şomaj în rândul tinerilor din 13 ţări.

La finalul summitului european de la Bruxelles, Cei 27 au aprobat propunerea Comisiei. Ei au mers şi mai departe, majorând suma în cauză.

“Accesul la Iniţiativa pentru tineret va fi concentrat în primii doi ani”, în 2014 şi 2015, a declarat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, citat de Agerpres.

Datorită flexibilităţii decise în gestionarea bugetului multianual pentru perioada 2014-2020, ce va permite realocarea fondurilor neutilizate, “iniţiativa pentru tineret va fi mult mai importantă decât cele şase miliarde de euro. Ea se va ridica la cel puţin opt miliarde de euro, conform previziunilor”, a anunţat Van Rompuy.

Principalii beneficiari ar urma să fie în 2014 Spania, Grecia, Italia şi Franţa, potrivit unui diplomat european.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0