-->

Groupama Asigurări: 462 milioane lei prime brute subscrise în semestrul I 2017, ȋn creştere  cu peste 5% faţă de 2016,

Groupama Asigurări: 462 milioane lei prime brute subscrise în semestrul I 2017, ȋn creştere cu peste 5% faţă de 2016,

Valoarea primelor brute subscrise de Groupama Asigurări a crescut cu peste 5% în primul semestru al anului 2017 față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 462 milioane lei.

Rezultatele înregistrate în prima jumătate a anului confirmă faptul că strategia noastră funcţionează şi că suntem pe drumul cel bun ȋn ceea ce priveşte câştigarea preferinţei românilor prin livrarea de produse şi servicii de calitate la un preţ corect, datorită angajamentului crescut al tuturor colegilor noştri. Vom continua să le oferim continuitate clienţilor noştri, persoane fizice sau companii, ȋntr-un mod simplu, predictibil şi flexibil, rămânând ȋn acelaşi timp fideli valorilor noastre – responsabilitate, solidaritate, proximitate și performanță”, a declarat François Coste, Director General al Groupama Asigurări.

În rezultatul obţinut de Groupama Asigurări ȋn prima jumătate a anului, asigurările Non-Viaţă au avut o contribuţie de 445 milioane lei, în creştere cu 5,3% faţă de anul trecut, în timp ce rezultatul tehnic net după comisionare s-a îmbunătăţit, fiind susținut în mare măsură de îmbunătățirea rezultatelor pe segmentele Sănătate, Accidente și Property (inclusiv Agro). Per total, valoarea primelor brute subscrise în categoria Sănătate și Accidente a înregistrat o creștere semnificativă, de 87%, în contextul potenţialului ridicat al acestui segment de piață, precum şi datorită eforturilor susținute de dezvoltare a acestei linii de business. Zona de Property (inclusiv Agro) a avut o evoluție semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, marcând o creştere de peste 8%, până la 100 milioane lei.

Pe segmentul Auto, polițele CASCO au înregistrat o creștere de 9%, până la 189 milioane lei, în timp ce RCA a scazut cu 11% pana la valoarea de 109 milioane lei.Linia de Alte asigurări Non-viață – Transport, Răspunderi civile și Travel a înregistrat o creștere de 9%.

Asigurările de Viață, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, au avut o evoluţie stabilă în primul semestru al anului 2017, acesta fiind un punct de focus al companiei pentru perioada următoare.

Groupama rămâne asiguratorul cu cel mai mic număr de reclamaţii ȋnregistrate la ASF (conform datelor publicate lunar pe site-urile companiilor de asigurări), precum şi cel mai mare angajator din piaţă.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0