Grupul Alpha Bank a înregistrat în România un profit brut de 10,7 milioane euro la sfârșitul trimestrului al treilea

Grupul Alpha Bank a înregistrat în România un profit brut de 10,7 milioane euro la sfârșitul trimestrului al treilea

Valoarea soldului creditelor oferite de bancă a atins 2,6 miliarde euro, creditele ipotecarele înregistrând o creștere anuală de 6,1%, până la 1,15 miliarde euro. Depozitele din portofoliul Alpha Bank Romania au ajuns la 2,47 miliarde euro, crescând cu aproape 8%.

Rata creditelor neperfor­mante a scăzut semnificativ, la 3,7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când s-a situat la 6,4%. Veniturile operaționale au crescut cu 6,4%, ajungând la 104,3 milioane euro în timp ce cheltuielile operaționale au avansat cu 9,9%, în principal ca urmare a creșterii contribuţiei la Fondul Național de Garantare a Depozitelor, precum și a creșterii cheltuielilor cu personalul.

Banca a înregistrat un profit brut înainte de impozitare de 10,7 milioane euro. Alpha Bank Romania avea la sfârșitul trimestrului al treilea o rețea formată din 130 unități și 1983 de angajați.

Indicatorii financiari de la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al acestui an reflectă strategia echilibrată si prudentă a Alpha Bank Romania. Banca și-a menținut în această perioadă poziția robustă, înregistrând o creștere a veniturilor operaționale și o diminuare a ratei creditelor neperformante. Creditele și depozitele s-au situat pe un trend ascendent, reconfirmând încrederea clienților noștri“ a declarat Sergiu Oprescu, Președinte Executiv Alpha Bank România.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0