Grupul EVERGENT Investments a înregistrat un rezultat net consolidat  de peste 44 milioane lei, în primul semestru din 2023

Grupul EVERGENT Investments a înregistrat un rezultat net consolidat de peste 44 milioane lei, în primul semestru din 2023

Grupul EVERGENT Investments, format din compania EVERGENT Investments, listată sub simbol EVER și nouă filiale, și-a anunțat astăzi rezultatele financiare consolidate, pentru prima jumătate a anului 2023. 

În primele șase luni ale anului 2023, Grupul a înregistrat venituri totale consolidate de 67,80 milioane lei (incluzând câștigul net din activele financiare la valoarea justă prin profit sau pierdere). Rezultatul net consolidat este de 44,01 milioane lei (incluzând profitul net și castigul net realizat din vanzarea activelor financiare la valoarea justă prin alte elemente ale rezultatului global reflectat în rezultatul reportat), cu o valoare consolidată a activelor de 2,57 miliarde lei. Din totalul activelor Grupului, cele nouă filiale contribuie cu 11,8%.

În cadrul Grupului, urmărim capacitatea companiilor noastre de a maximiza veniturile pe termen lung. Credem în potențialul de dezvoltare al sectoarelor agribusiness și imobiliar, unde continuăm investițiile”, a declarat Claudiu Doroș, Președinte Director General al EVERGENT Investments.

Cele nouă filiale ale Grupului EVERGENT Investments au activități în următoarele domenii:

  • Agribusiness: Agrointens SA București, EVER AGRIBIO SA Bacău și Mecanica Ceahlău SA Piatra Neamț;
  • Imobiliar: Everland SA Bacău, EVER-IMO SA București, Regal SA Galați, A3 SNAGOV SRL; CASA SA Bacău

Proiecte în curs și inițiative strategice, la finalul primului semestru al anului:

  • Agribusiness. Prin proiectul “Fermele de afini”, Agrointens parte a Grupului EVERGENT Investments investește în creșterea suprafaței pentru cultivare la peste 130 ha, asigurând producția, procesarea și distribuția.  La 30 iunie 2023, Agrointens SA avea o cifră de afaceri de 310.000 lei și active de 53,62 milioane lei, reprezentând 2,08% din activele totale ale Grupului. Compania administrează fermele de afini în diferite stadii de dezvoltare în Viștea și Mandra, din județul Brașov, precum și în Popești și Rătești, în județul Argeș. Compania se axează, atât pe eficiența productiei culturilor existente, cat si pe inovatie. În 2022, s-a înființat EVER AGRIBIO cu active de aproximativ 3,34 milioane lei, reprezentând aproximativ 0,13% din activele totale ale grupului, la 30 iunie 2023. EVER AGRIBIO are setat un nou obiectiv: producția de afine bio. Prin achiziția celor 50 ha în județul Bacău, destinate producției bio, compania va răspunde unei cereri într-o continuă creștere precum și dezvoltarii unui viitor durabil.
  • Imobiliare. Grupul EVERGENT Investments își concentrează investițiile în proiecte rezidențiale și comerciale, în zone cu potențial de dezvoltare. La 30 iunie 2023, EVER IMO  deținea active de 75,96 milioane lei, reprezentând 2,95% din activele totale ale Grupului și EVERLAND deținea active de 52,73 milioane lei, reprezentând 1,81% din activele totale ale Grupului. EVER IMO valorifică piața în plină dezvoltare din zona de nord a Bucureștiului și pregătește un nou proiect rezidențial, situat la Intrarea Străulești.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0