Inovaţie în gama de produse Coca-Cola

download (1)

Din dorinţa de a oferi consumatorilor o alternativă cu conţinut caloric scăzut, Coca-Cola România lansează pe piaţă primul produs ce conține îndulcitorul noncaloric, de origine naturală, pe bază de extract purificat din frunze de Stevia– NESTEA cu -30% mai puţin zahăr. Noua formulă este disponibilă pe piaţa din România de la 1 Iunie, în următoarele variante: Nestea cu aromă de piersici, Nestea cu aromă de lămâie, Nestea cu aromă de mango și ananas, Nestea cu aromă de fructe de pădure. Noul NESTEA cu îndulcitor din Stevia păstrează acelaşi gust delicios şi răcoritor apreciat de consumatori şi reprezintă o ofertă irezistibilă pentru consumatorii preocupaţi de un stil de viață echilibrat, având cu -30% mai puțin zahăr.Ne dorim oferim consumatorilor noştri un portofoliu cât mai variat de produse, la fel cum sunt şi nevoile lor. Gama Nestea cu îndulcitor din Stevia este recomandată în special persoanelor preocupate de un stil de viaţă echilibrat, care pot opta pentru o formulă mai uşoară cu -30% mai puţin zahărtotodată bucurându-se de acelaşi gust răcoritor cu care s-au obişnuit, a declarat Natalia Stroe, Marketing Manager SB, România&Moldova Coca-Cola România. De aproape 50 de ani, Compania Coca-Cola s-a concentrat asupra inovațiilor în domeniul îndulcitorilor pentru a contribui la diversificarea produselor oferite consumatorilor și pentru a răspunde astfel nevoilor acestora nutritive şi de hidratare.

Noul NESTEA cu îndulcitor din Stevia vine în completarea angajamentului Coca-Cola România de a oferi consumatorilor o gamă diversificată de produse, într-o gamă completă de ambalaje. Astăzi, portofoliul de produse al companiei cuprinde o varietate de băuturi calorice și non-calorice, în care sunt folosite diverse variante de îndulcitori cu un conţinut redus sau fără calorii.

Coca-Cola România încurajează consumatorii să opteze pentru un stil de viaţă echilibrat, care să includă atât o dietă adecvată, cât și exerciții fizice regulate.

Despre îndulcitorul din Stevia

Stevia, denumirea scurtă a Steviei Rebaudiana, este o plantă din familia crizantemelor, originară din Paraguay. Îndulcitorii extrași din frunzele ei sunt o sursă intensă şi naturală de gust dulce, cu zero calorii. Istoria de utilizare a Steviei ca îndulcitor a început cu secole în urmă, atunci când   populația indigenă Guarani din Paraguay folosea pudra provenită din frunze pentru a-și îndulci băuturile. Extractul din Stevia este de 200 de ori mai dulce decât zahărul.

Stevia este denumirea scurtă pentru planta Stevia Rebaudiana (o plantă din Paraguay). În magazine este comercializat de obicei preparatul brut – pudră sau lichid –  provenit din frunzele plantei.

Glicozidele derivate din steviol sunt substanțele dulci din frunza de Stevia. Există mai multe feluri de astfel de glicozide, însă două dintre ele sunt cele mai răspândite: Steviozidă și Rebaudioside A.

Rebaudioside A (sau Reb A) este un glicozid derivat din steviol și este componenta principală din rebiana. Rebiana este extractul pur al Rebaudiosidei-A și primul îndulcitor pe bază de Stevia, fără calorii, care a fost comercializat pe piața europeană. Este de 200 de ori mai dulce decât zahărul.

TruviaTM este denumirea comercială a rebianei, brevetată de către Cargill. Îndulcitorul extras din frunza de Stevia este cel mai recent ingredient în portofoliul de îndulcitori ai Companiei Coca-Cola și face parte din strategia de diversificare a gamei de produse oferite consumatorilor.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0