Investiţii imobiliare. Fundamente, practici şi studii de caz

businessColegul nostru, conf. univ. dr. Bogdan Căpraru, a lansat recent volumul intitulat „Investiţii imobiliare. Fundamente, practici şi studii de caz”. Lucrarea, realizată în colaborare cu un reputat specialist în domeniul imobiliar, Muler Onofrei, îşi propune aprofundarea domeniului imobiliar, precum şi pe cel al finanţărilor specifice dezvoltării imobiliare, venind în întâmpinarea multor probleme iscate în contextul actual. Astfel, aceasta se dovedeşte a fi utilă ţinând cont de evoluţiile datorate crizei financiare actuale, al cărei epicentru s-a regăsit în criza creditelor ipotecare din SUA. Investiţiile imobiliare din România, la rândul lor, au fost afectate de criza internaţională actuală, lucrarea putând constitui astfel un ghid de navigare în hăţişul problemelor cu care se confruntă acest domeniu.

Ea se adresează, în primul rând, circuitului universitar, fiind destinată studenţilor de la studiile de master profesional şi de cercetare, de la studiile de licenţă în specializările în domeniul economic, dar şi specialiştilor, angajaţilor în sectorul imobiliar şi financiar-bancar, precum şi tuturor celor interesaţi de acest domeniu. Cartea conţine atât fundamentele teoretice, dar abundă şi în multe exemple, studii de caz şi aplicaţii practice.

Bogdan Căpraru este conferenţiar universitar în cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi. A obţinut titlul de Doctor în Finanţe (2008) în urma susţinerii unei teze în domeniul activităţii băncilor centrale şi în 2013 a absolvit un curs postdoctoral organizat de Academia Română. A publicat, în calitate de autor unic sau coautor, 7 cărţi precum şi nenumărate lucrări ştiinţifice în jurnale şi volume ale conferinţelor din ţară şi străinătate. A efectuat stagii de pregătire şi documentare la universităţi din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa şi Portugalia. Este membru al Societăţii Române de Economie (SOREC) şi al Asociaţiei pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii (APEC).

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0