Leasingul românesc la momentul 2019

Leasingul românesc la momentul 2019

Anul 2018 a fost cel mai profitabil an pentru leasingul financiar de la intrarea acestuia pe piaţa din România, după cum susţin jucători semnificativi din domeniu, cu un volum estimat al finanţărilor noi de 2,5 mld. euro, circa trei sferturi dintre acestea mergând spre sectorul auto, conform ALB.

Aşa cum era de aşteptat, revista Piaţa Financiară şi Finmedia continuă seria demer­surilor care îşi propun să scoată în evidenţă particularităţile pieţei locale de leasing şi a organizat la Hotel Ramada North, o nouă ediţie a evenimentului dedicat acestui segment: „Leasingul românesc la momentul 2019”. Evenimentul a încercat  să atragă atenţia asupra faptului că anul 2019, un an al incer­titudinilor, cu o evoluţie economică care ridică unele semne de întrebare, cu instabilitate legis­lativă, cu desele schimbări fiscale şi cu alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, ar putea tempera sentimentul de satisfacţie generat de rezultatele din 2018.

Evenimentul vine să întregească seria editorială intitulată FinLeasing, care are deja o tradiţie de peste un deceniu în peisajul jurnalistic şi este singura publicaţie ce reflectă, de două ori pe an, trendurile pieţei locale.

Temele abordate de cei prezenţi în panelul mesei rotunde, ca şi de cei din audienţă, panel moderat excelent de proaspătul preşedinte executiv al BCR Leasing, Vlad Vitcu, au abordat subiecte ca: probleme ale industriei leasingului la momentul 2019 care nu ar trebui să lipsească dintr-o lege a leasingului exhaus­tivă; presiunile legislative, factor inhibitor de dezvoltare a pieţei leasingului; ce şanse sunt ca pe termen mediu să nu reducem dependenţa pieţei leasingului de piaţa auto; cum arată în anul 2019 piaţa leasingului de echipamente;  relaţia vânzător-finanţator în contractul de leasing (financiar şi operaţional); rolul asigurătorilor în relaţia contractuală dintre o companie de leasing şi respectiv clienţi;  leasing sau credit: când se recomandă una, când se recomandă cealaltă.

Paneliştii au fost: Vlad Vitcu, CEO, BCR Leasing, Okan Yurtsever, Director General, Garanti Leasing, Bob de Man, CEO, Raiffeisen Leasing, Valentin Groza, Manager, Motor Insurance Department, Marsh Romania.

Ca de fiecare dată, la finalul mesei rotunde de dezbateri au fost oferite premii pentru performanţele companiilor de leasing pentru activitatea desfăşurată în anul 2018. Premiile de excelenţă în leasing financiar pentru anul 2018 au fost decernate de Mihai Săndoiu, director general FINMEDIA iar premianţii au fost:

 

BCR Leasing pentru creşterea consistentă în anul 2018, de circa 85%, a vânzărilor şi a portofoliului de clienţi mici şi mijlocii, compania menţinându-şi poziţia în topul companiilor de leasing financiar.

Foto: Nicoleta Tomescu, Chief Operating & Financial Officer, BCR Leasing

 

Raiffeisen Leasing pentru cel mai bun rezultat înregistrat din ultimii zece ani la capitolele finanţări noi, profit, creştere a numărului de contracte, creştere de clienţi activi. Ca şi pentru trecerea la semnătura electronică a contractului de leasing, o procedură integral online.

Foto: Bob de Man, Director general, Raiffeisen Leasing

 

Garanti Leasing care în 2018, şi-a propus să îşi crească organic portofoliul, menţinând echilibrul acestuia şi asigurând în continuare atât calitatea serviciilor pentru clienţii existenţi, cât şi o profitabilitate constantă. Acum, Garanti Leasing poate confirma că şi-a atins targheturile. Unul dintre punctele forte ale activităţii companiei a fost echilibrarea portofoliului pe diferite tipuri de active, asigurând în acest fel o bună dispersie a riscului şi o diminuare a acestuia prin echilibrarea structurilor de finanţare.

Foto: Okan Yurtsever, Director general, Garanti Leasing

 

BRD Sogelease pentru creşterea solidă din 2018 din punct de vedere al rezultatelor comerciale, al volumelor finanţate, şi cu o creştere semnificativă a ponderii finanţărilor acordate segmentului agricol.

Foto: Gabriel Mihai, Director comercial, BRD Sogelease

 

BT Leasing pentru creşterea cu 17% înregistrată în 2018, atingându-şi obiectivele propuse de profitabilitate, cât şi de creştere a activelor totale, cu 25%, faţă de anul precedent.

Foto: Marian Pop, Director operational COO, BT Leasing

 

Unicredit Leasing pentru foarte buna evoluţie pe piaţa leasingului în 2018.

Foto: Bianca Niste, Head of Retail, Unicredit Leasing

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0