Libra Internet Bank în prima jumătate a anului: creștere de 14% a soldului de credite, în comparație cu valoarea din iunie 2019

Libra Internet Bank în prima jumătate a anului: creștere de 14% a soldului de credite, în comparație cu valoarea din iunie 2019

La finele primului semestru al anului 2020 soldul creditelor acordate de către Libra Internet Bank a ajuns la 4,27 miliarde de lei, față de 3,74 miliarde de lei, la jumătatea anului trecut, în creştere cu 14%. De asemenea, banca a realizat venituri totale operaționale nete de peste 164 milioane de lei, în creștere cu 11%, în raport cu perioada similară din 2019.

“În prima jumătate a anului, ne-am confruntat cu toții cu o situație excepțională. Din fericire, strategia noastră de specializare pe nișe ne-a ajutat să traversăm în mod pozitiv această perioadă. Suntem optimiști în privința revenirii economiei și credem că strategia pe care am urmat-o constituie un avantaj în meținerea unui ritm solid de creditare, în condiții responsabile”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

La 30 iunie 2020, valoarea activelor Libra Internet Bank a fost de 6,59 miliarde de lei, în creștere cu 18%, față de valoarea înregistrată la jumătatea lui 2019 (5,57 miliarde de lei). În contextul economic generat de pandemie, după primul semestru, banca a obținut un profit net de peste 25,7 milioane de lei, mai mic decât cel înregistrat în iunie 2019 (51 milioane de lei), diminuare determinată și de schimbarea metodologiei de constituire a provizioanelor, cu un model axat mai mult pe prognozele economice pozitive sau negative. Rata de neperformanță a rămas la un nivel sub media pieței, cu o valoare înregistrată de 1,77%.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice bănci din România. Cu o rețea de 55 de sucursale, banca este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor și acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și parteneriatelor cu fintech-urile.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0