Mesajul ministrului Energiei pentru investitorii în regenerabile: Luaţi o pauză!

Mesajul ministrului Energiei pentru investitorii în regenerabile: Luaţi o pauză!

business2Mesajul pe care îl transmit cu foarte mare deschidere investitorilor din domeniul regenerabilelor este <nu vă grăbiţi, luaţi o pauză, nu ne mai putem permite deocamdată mai mult decât am făcut deja>, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

Nicolescu a arătat că România trebuie să fie prudentă în domeniul regenerabilelor. „Trebuie să fim moderaţi. Este adevărat că România a avansat în domeniul regenerabilelor poate prea mult într-un timp prea scurt şi fără niciun fel de dubiu vom fi printre ţările din UE care îţi vor îndeplini ţinta de 24% energie regenerabilă în 2020”, a spus ministrul, la conferinţa Mediafax Talks about Energy.

Totodată, Nicolescu a subliniat faptul că trebuie găsită o soluţie pentru cei care au investit în energia regenerabilă. „Este de datoria noastră să găsim o soluţie corectă, atât pentru marii consumatori şi pentru micii consumatori care sunt cei care plătesc pentru dezvoltarea energiilor regenerabile cât şi pentru cei care au investit şi au crezut în seriozitatea statului român”, a spus ministrul.

Referitor la consumul de energie, Nicolescu a spus că din calculele făcute în contextul discuţiilor pentru revizuirea Strategiei energetice rezultă că România va înregistra o creştere a consumului de energie.

„Consumul (de energie n.r.) României îşi va schimba acest trend de scădere şi va trece pe creştere, acesta este şi motivul pentru care, de exemplu, gândim în perspectivă şi analizăm posibilitatea continuării proiectelor construirii unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă”, a spus ministrul.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0