Neclarităţi pe axa Daniel Zamfir – Maytal&Mayan Limited – Porthole SRL şi împrumutul de 70000 de euro

Neclarităţi pe axa Daniel Zamfir – Maytal&Mayan Limited – Porthole SRL şi împrumutul de 70000 de euro

Zilele acestea deputatul Daniel Zamfir vrea să mai dea o lovitură economiei de piaţă şi legilor ei, desfiinţind prin lege noţiunea de risc valutar. Înainte de alegerile locale, deputatul a reuşit să treacă Darea în Plată, chiar dacă nu în forma care ar fi salvat multe pierderi din businessuri imobiliare. Acum, în prag de alegeri pentru Legislativ, se încearcă pe acelaşi model trecerea actului ce prevede conversia creditelor din valută în lei, la cursul istoric (că doar bazinul electoral e de 3,5 milioane de alegători, după cum spun prietenii Domniei sale pe Facebook). Dacă deputatul iubeşte atât de mult moneda naţională, de ce oare acesta s-a împrumutat recent în valută? Cât de sinceră să fie oare declaraţia iniţiatorului Legii Dării în Plată care spune că nu ştie dacă creditorul de la care a primit un împrumut în valoare de 70.000 de euro, Maytal&Mayan Ltd, e off-shore sau IFN din Noua Zeelandă, un paradis fiscal prin definiţie? Să fie oare tot întâmplător faptul că, deşi deputatul susţine că îi cunoaşte familia creditorului, acesta nu s-ar fi interesat de acest umil amănunt? „Numele firmei este exact numele copiilor acţionarului majoritar. Evident, îl cunosc pe acţionarul majoritar, îi cunosc şi pe copii, pe Maytal şi Mayan” spunea deunăzi Daniel Zamfir.

Un alt lucru, vehiculat de presă, asupra căruia deputatul nu s-a pronunţat încă, este relaţia dintre Maytal&Mayan Limited şi un dezvoltator imobiliar din România, Porthole SRL Aceasta este probată de faximilul alăturat, unul ce putea fi făcut rost cu uşurinţă de domnul deputat! Cât de moral e să promovezi o lege pentru un domeniu în care amicii tăi fac afaceri şi apoi aceiaşi amici să te împrumute? Şi asta într-o ţară în care nu ştim încă să fi fost votată o lege de tip americam pentru acţiuni de lobby!

mayanInformaţia legată de contractarea împrumutului apare în declaraţia de avere a deputatului PNL, disponibilă pe site-ul Camerei Deputaţilor. Deputatul Cătălin Daniel Zamfir s-ar fi angajat să returneze împrumutul de 70.000 de euro în 2017, potrivit surselor citate. Deputatul ar fi explicat la o televiziune: „Am luat un credit de la o instituţie financiară nebancară, pentru că mi-am asumat ca în viaţa asta să nu iau credit de la bancă. Eu nu ştiu dacă este offshore sau nu”. Potrivit România Tv, instituţia financiară care i-a dat bani deputatului îl are ca unic acţionar pe afaceristul israelian Pesach Moshe, partenerul de afaceri al lui Sorin Beraru, om de afaceri româno-israelian condamnat la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul privind fraudarea societăţii Cico SA. Sorin Beraru este dat in urmarire prin Interpol. Maytal & Mayan Limited a fost înfiinţată şi este deţinută de Moshe Pesach, un cetăţean israelian care locuieşte în România, potrivit bankingnews.ro. Numele lui Moshe Pesach apare în celebrul dosar ”CI-CO”, mai anunţă jurnaliştii de la bankingnews.ro.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0