Oamenii de afaceri marocani, invitaţi să investească în proiectele energetice din România

maroc

Proiectele energetice şi cele din domeniul minier şi al exploatărilor resurselor minerale, infrastructura, IT-ul, domeniul aeronaval, petrochimic şi cel de apărare – sunt sectoarele economice în care sunt invitaţi să investească oamenii de afaceri marocani.

“Valoarea schimburilor comerciale dintre Maroc şi România au ajuns la sfârşitul lui 2013 la 647 milioane de dolari, ceea ce denotă o creştere de 75% comparativ cu anul anterior. Totuşi, valoarea este sub potenţialul economic al celor două ţări şi sperăm că trendul ascendent al cooperării va continua”, a declarat Bogdan Pandelică, secretar de stat în Ministerul Economiei, la Reuniunea de lucru a reprezentanţilor Sistemului Cameral din România şi Maroc.

Reuniunea a avut loc la Camera de Comerţ şi Industrie a României cu ocazia primirii unei delegaţii camerale din Maroc, condusă de Ouzza Mohamed, preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Servicii Khenifra, vicepreşedinte al Federaţiei Camerelor de Comerţ din Maroc. Din delegaţie au mai făcut parte şase preşedinţi ai camerelor de comerţ regionale din Maroc şi oameni de afaceri.

„România poate fi considerată de către Maroc ca un cap de pod în Europa Centrală şi de Est şi vă invit să deschideţi societăţi comerciale, pentru că o persoană juridică română devine automat persoană juridică a Uniunii Europene”, a declarat Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Ouzza Mohamed a subliniat faptul că Marocul are acorduri de liber schimb cu mai multe ţări, ceea ce permite penetrarea unei pieţe de 1 miliard de clienţi, poziţia geografică a ţării permiţând Marocului să fie o poartă de acces atât către Europa, cât şi dinspre Europa către Africa. „Avem relaţii foarte bune cu ţările africane, fiind un prototip în lumea arabă şi africană”, a spus vicepreşedintele Federaţiei Camerelor de Comerţ din Maroc, adăugând că speră la o creştere a schimbului bilateral între România şi Maroc, climatul de afaceri marocan încurajând câştigul de ambele părţi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0